Οι 8 Τούρκοι της Αλεξανδρούπολης ήταν στην ομάδα των «Μπορντό Μπερελί» που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ρ.Τ. Ερντογάν;;

0
214

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία και τη προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου με τους 8 τούρκους στην Αλεξανδρούπολη.

Οι 8 στρατιωτικοί που έχουν υποβάλει επίσημα αίτημα πολιτικού ασύλου στην χώρα μας φέρονται σύμφωνα με τη με την φιλοκυβερνητική Τουρκική Εφημερίδα «Star» να ανήκουν στην ομάδα που πήγε να σκοτώσει τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

Περίπου 40 κομάντος περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα που διέμενε ο τούρκος πρόεδρος με σκοπό να τον σκοτώσουν αλλά ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε και φυγαδεύτηκε έγκαιρα από άντρες της προσωπικής του φρουράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην επιχείρηση στο ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα όπου διέμενε ο Τούρκος Πρόεδρος, πήραν μέρος και 4 ελικόπτερα στις μάχες όπου διήρκησαν 20 λεπτά. Ένα από αυτά τα ελικόπτερα ήταν το ελικόπτερο με τους 8 Τούρκους που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι επιβαίνοντες ζήτησαν άσυλο.

Στο ασπρόμαυρο βίντεο που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου στη Μαρμαρίδα, όπου παραθέριζε ο Ρ.Τ.Ερντογάν διακρίνονται ένστολοι άνδρες που ανήκουν στους «Μπορντό Μπερελί» να προσεγγίζουν το κτίριο και να επιχειρούν να μπουν κρυφά μέσα, προκειμένου να αιφνιδιάσουν την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου και να εξουδετερώσουν τον ίδιο. 

Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας ΕΔΩ……

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 40 περίπου κομάντο διέφυγαν σε παρακείμενο δάσος και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

Δεν αποκλείεται λοιπόν, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «star», όταν είδαν ότι ο κλοιός της σύλληψης τους άρχισε να στενεύει, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν από την οργή του Ερντογάν, να κατάφεραν προσγειωθούν στη χώρα μας με το στρατιωτικό ελικόπτερο.

Να σημειωθεί βέβαια ότι οι οκτώ στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην Ελλάδα, αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στην επιχείρηση κατά του ξενοδοχείου στο Μαρμαρίς, όπου διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος Ίλια Μαρινάκη, μετέφερε στους εντολείς της το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Star και της είπαν ότι δεν ανήκαν στην ομάδα που είχε ως αποστολή να σκοτώσει τον Ερντογάν.

«Τους διάβασα το δημοσίευμα και μόλις το άκουσαν γέλασαν. Μου είπαν ότι δεν πήγαν ποτέ στο Μαρμαρίς και ότι δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό» είπε η δικηγόρος.

Οι οκτώ Τούρκοι έχουν ήδη υποστηρίξει στις ελληνικές Αρχές, ότι είχαν λάβει εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από περιοχές της Κωνσταντινούπολης και δεν γνώριζαν το παραμικρό για το πραξικόπημα. 

Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι όταν πληροφορήθηκαν μέσω sms από συγγενείς τους ότι βρισκόταν σε εξέλιξη πραξικόπημα εγκατέλειψαν την αποστολή τους, έκρυψαν σε δάσος το ελικόπτερο και με το πρώτο φως της μέρας απογειώθηκαν με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here