Οι BRICS κλονίζουν την παντοδυναμία του δολαρίου!

0
238

Υπό τις πιέσεις των Αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αλλά και του Ιράν, οι χώρες των BRICS προετοιμάζουν ένα νέο διεθνές νόμισμα ως αξιόπιστο μέσο διεθνών συναλλαγών.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Ρωσία έψαχνε διέξοδο με τις φήμες να θέλουν την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να επενδύει σε κάποιο νόμισμα όπως το Γιούαν ή η Ινδική ρουπία, προκειμένου να διενεργεί διεθνής συναλλαγές.

Φαίνεται όμως ότι την ανησυχία της την μοιράστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη των BRICS, με αποτέλεσμα η δημιουργία ενός κοινού νομίσματος που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο του δολαρίου, να είναι πλέον θέμα χρόνου.

H συνεργασία των κρατών ΒRICS: διαμόρφωση, εξέλιξη και όρια – the SAFIA Blog

Η συναλλαγματική ισοτιμία αυτού του ενιαίου νομίσματος θα καθοριστεί με βάση έναν υπολογισμό της μέσο-σταθμικής αξίας των νομισμάτων των χωρών που συμμετέχουν στους BRICS.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που ανησυχούν ότι μία τέτοια εξέλιξη, εάν επιτευχθεί και επιτύχει, θα βάλει τέλος στην υπεροχή του δολαρίου.

Απειλείται η παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου; Οι παραλληλισμοί με τη στερλίνα - Infognomon Politics

Εάν οι ΗΠΑ χάσουν τον έλεγχο του Παγκόσμιου Αποθεματικού Νομίσματος, θα μιλάμε για έναν ολοκληρωτικό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Όχι απλώς Οικονομικό πόλεμο, διότι ήδη ζούμε σε συνθήκες Παγκόσμιου Οικονομικού Πολέμου. Μιλάμε για πραγματικό πόλεμο όπου και η χρήση πυρηνικών δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here