Ομιλία Λέανδρου Ρακιντζή στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα: «Πολυνομία, ανομία, κακονομία. Ποιος ο δρόμος της ανάκαμψης;»

0
201

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα: 19:30 στην Αίθουσα Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», στο Δημαρχείο Κηφισιάς, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει ομιλία με θέμα: «Πολυνομία, ανομία, κακονομία. Ποιος ο δρόμος της ανάκαμψης;»

Ομιλητής είναι ο Λέανδρος Σ. Ρακιντζής (Αεροπαγίτης Ε.Τ.).

O Λέανδρος Ρακιντζής είναι Έλληνας διαπρεπής νομικός και οικονομολόγος, ανώτατος κρατικός υπάλληλος και πολιτικός.

Σπούδασε εγκυκλίως στη Χίο και το 1957 πέρασε με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις για τη Νομική Σχολή, της οποίας αναδείχθηκε πτυχιούχος το 1962.

Στη συνέχεια εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο απεφοίτησε σε σύντομο χρόνο και ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε διδάκτορας επί τιμή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε αθλητής του Ν.Ο. Χίου.

Η καριέρα του ως δικηγόρος άρχισε το 1964, ενώ δυο χρόνια αργότερα διορίσθηκε κατόπιν επιτυχούς διαγωνισμού στο Δικαστικό Σώμα. Υπηρέτησε κατά σειρά ως Πάρεδρος, Πρωτοδίκης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Εφέτης και Πρόεδρος Εφετών, σε διάφορα δικαστήρια της χώρας.

Το 1974 ανέλαβε για ένα έτος υπηρεσιακός δήμαρχος Αιγάλεω. Ήταν κληρωτό μέλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση της Α.Γ.Ε.Τ. Ηρακλής, εκδίδοντας το σχετικό απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη στα 1994.

Δίδαξε στην Ανωτάτη Πυροσβεστική Σχολή, ενώ υπήρξε μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και αντιπρόσωπος στη νομική επιτροπή της Ε.Ο.Κ. Το 1998 προήχθη σε Αρεοπαγίτη.

Διετέλεσε πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, του Δ.Σ. του Εφετείου Αθηνών, ενώ θήτευσε σαν πρόεδρος σε Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια διαφόρων άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου. Χρημάτισε επίσης σαν γενικός γραμματέας του συνδέσµου ανώτερων και ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Από το 2004 -2015 κατείχε τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Παρίσταται σε διεθνή συνέδρια και μετέχει στο συντονιστικό συμβούλιο κατά της διαφθοράς. Είναι παντρεμένος µε τη φιλόλογο Ιωάννα Σταµούλη και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here