«Ονειρομνήμες» του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου.

0
246

Στο χώρο τέχνης του Μελέτη Φικιώρη «ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ», (Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, τηλ. 210 7221556, email: eik.ana@hotmail.com), μετά την επιτυχία που γνώρισε συνεχίζεται έως 15 Ιουνίου 2013 η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου με τίτλο «Ονειρομνήμες».

Ο χώρος προσφέρεται αφιλοκερδώς στους εικαστικούς καλλιτέχνες για να εκθέτουν το έργο τους. Η έκθεση του ζωγράφου είχε τεράστια απήχηση στο φιλότεχνο κοινό, που βρήκε κάτι από τον εαυτό του στην έκφραση των έργων. Με πρωτότυπη γραφή δοσμένα τα θέματα, συγκινούν την ψυχή μας, ενώ μας δίνουν τροφή για σκέψη. 

Πρόκειται για μια έκθεση που όλοι πρέπει να επισκεφθούμε και να χαρούμε τη μαγεία της κι έχουμε ακόμη το χρόνο μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2013. Ραντεβού λοιπόν στις ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ!

«Μια σειρά από εικόνες, ήχους, αισθήσεις, συναισθήματα, ακόμη και ιδέες, χωρίς λογική αλληλουχία αναδύονται από το ασυνείδητο ή το υποσυνείδητό μας, δίνοντας «σάρκα και οστά» στο όνειρο. 

Οι μνήμες αποτελούν για τον άνθρωπο έναν αναπόσπαστο σύνδεσμο επικοινωνίας με το περιβάλλον του. Οι προσωπικές μας ιστορίες έχουν ως πυρήνα τους τις μνήμες μας. Παρελθόν, παρόν και μέλλον αναφέρονται, υπάρχουν και βιώνονται στις μνήμες μας.

Μέσα από τη μάθηση το ανθρώπινο σώμα δέχεται πληροφορίες , τις αποθηκεύει , προκειμένου να ανακληθούν κάθε φορά που τις χρειάζεται ή νιώθει την ανάγκη να τις ανακαλέσει. Επιπλέον υπάρχει και η απώλεια μέρους των πληροφοριών μέσα από τη διαδικασία της λήθης. 

Όμως και οι δυο διαδικασίες , δηλαδή η μάθηση και η λήθη , είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις μνήμες μας. Όνειρα από μνήμες, μνήμες από όνειρα ή όνειρα και μνήμες που αποτελούν χωριστά κεφάλαια ανθρώπινων ιστοριών και στιγμών; 

Φορτίζοντας με ονειρομνήμες πρόσωπα και σώματα στα έργα του, ο Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, τούς δίνει «εναύσματα, κίνητρα, αιτίες κι αφορμές να συνεχίσουν την πορεία τους στο χρόνο».

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη – Παρασκευή 18:00 – 21:00, Τετάρτη 11:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 15:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here