Οργή και Αγανάκτηση για την γκάφα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

0
281

Πέθαναν τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά οι κομματανθρωποι της ΕΡΤ!…

Ρήμαξαν την δημόσια ενημέρωση. Οι ίδιοι που χρηματοδοτούν διαδικτυακούς ελεγκτικούς μηχανισμούς στα social media πέθαναν τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά.

Την αποκάλυψη έκανε το πάντα έγκυρο enikos.gr του Νίκου Χατζηνικολάου…

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε η ΕΡΤ, «πεθαίνοντας» τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά μέσα σε μια ώρα.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ στο Facebook δημοσιεύτηκαν το πρωί της Τετάρτης 06/05/20 τρεις αναρτήσεις που αφορούσαν σε αφιερώματα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και την Ελληνίδα ηθοποιό. Μόνο που στις αναρτήσεις αναφερόταν ότι έφυγαν σήμερα από τη ζωή!

Απόσπασμα από την εκπομπή «Η ιστορία των χρόνων μου», στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για το 1964, χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο, αφού παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό μελοποιημένο το έργο «Άξιον Εστί», του Οδυσσέα Ελύτη, έγραψε τη μουσική για την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Ζορμπάς», μελοποίησε το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Οι μοιραίοι», ενώ σηματοδότησε και την ενεργό συμμετοχή του στην πολιτική.

Αναφέρεται όμως και σε μερικά από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα της χρονιάς, ενώ μέσα από την αφήγηση του μας μεταφέρει και το μουσικό κλίμα εκείνης της εποχής. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή» έγραφε η πρώτη ανάρτηση για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Υπήρχε όμως και μια δεύτερη: «Απόσπασμα από την εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο», παραγωγής 1985, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

Αντίστοιχη ήταν η ανάρτηση για τη μεγάλη ηθοποιό:

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Παρουσίες-Ειρήνη Παπά στις «Ωδές» του Βαγγέλη Παπαθανασίου», στην οποία η σπουδαία ηθοποιός ερμηνεύει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μας ξεναγεί στο χωριό της, Χιλιομόδι, αλλά και σε μέρη που αγάπησε και συνδέθηκε μαζί τους. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ειρήνη Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

Οι αναρτήσεις προκάλεσαν, όπως ήταν λογικό, πολλά αρνητικά σχόλια από χρήστες του Facebook. Λίγη ώρα μετά, όλες από-δημοσιεύτηκαν…

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν το λάθος έγινε από άνθρωπο που διαχειρίζεται τη σελίδα, ή αυτή κάποιος τη χάκαρε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code