ΟΡΓΙΛΗ Διάψευση Ρουμπάτη για την Παραπληροφόρηση: Ο Τσίπρας, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, δεν ενεπλάκη στην ουσία των παρακολουθήσεων.

0
217

Διαψεύδει ο Γιάννης Ρουμπάτης τα «φύκια» που γράφουν τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Ο Διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα κάνει λόγο για «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης» και «χαλκευμένα-δήθεν-αποσπάσματα» της κατάθεσής του.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι:

-Ποτέ δεν εξέφρασε έκπληξη που ο Αλ. Τσίπρας έκανε Υπουργό τον Στ. Πιτσιόρλα, αναγκάζοντάς τον να σταματήσει την παρακολούθηση

-Ενημέρωσε μία και μόνο φορά τον Αλ. Τσίπρα το 2016

-Η εντολή Τσίπρα ήταν να προχωρήσει και να στείλει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη

-Ο Αλ. Τσίπρας, σε αντίθεση με τον Κ. Μητσοτάκη, δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης

-Από το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για την υπόθεση

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Ρουμπάτη έχει ως εξής:

«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”.

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας – ούτε ο τότε Πρωθυπουργός – δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο.

Μίλησα για κεφάλαια από εκ-πεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύριοι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here