Οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Κυπριακής Δημοκρατίας ΕΔΩ και ΤΩΡΑ……

0
452

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Ισραήλ ότι στηρίζει την οριοθέτηση ΑΟΖ της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες, και προφανώς μέχρι την Κύπρο, η οποία και έχει οριοθετήσει ΑΟΖ με το Ισραήλ προτείνει το προφανές και αυτονόητο.

Οι μισές δουλειές  δεν φτουράνε. Ας προβούν λοιπόν Ελληνική Δημοκρατία και Κυπριακή Δημοκρατία στο αυτονόητο.

Σίγουρα, η Τουρκία έχει τελείως διαφορετική άποψη, και θα προσπαθήσει να την επιβάλει με τα όπλα, αλλά ας εφαρμόσουν τα δύο κράτη, Ελλάδα και Κύπρος, το αυτονόητο και ας υπερασπιστούν την υπόσταση και τα δικαιώματά τους.

Και στις συστάσεις των Ευρωπαίων, Αμερικανών, Άγγλων και λοιπών «εταίρων» μας, η απάντηση είναι μία: Υπάρχει η συνθήκη UNLOS την οποία ακολουθούν όλες οι χώρες, ακόμη και αυτές που δεν την έχουν υπογράψει.  Υπάρχει και σχετικό δικαστήριο που εκδικάζει διαφορές.

Όποιος έχει αντίρρηση στην οριοθέτηση μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο, το οποίο βγάζει και αποφάσεις γρήγορα. Όποιος δεν θέλει να επιβάλει την άποψή του με όπλα και απειλές αποδέχεται την προσφυγή στο σχετικό δικαστήριο.

Η Τουρκική ρητορική αποσκοπεί στο να λυθεί ένα ζήτημα που αφορά το Δίκαιο των Θαλασσών, χωρίς αναφορά στους όρους της σχετικής συνθήκης ή προσφυγής στο σχετικό δικαστήριο.

Παγκόσμια πρωτοτυπία και θράσος, που πηγάζει αποκλειστικά από το πόσο χαϊδεμένο παιδί θεωρεί την Τουρκία το ΝΑΤΟ και διάφορες χώρες της ΕΕ. Έτσι ώστε αυτή με τη σειρά της γίνεται ένα τελείως κακομαθημένο τέρας…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here