Οριστικά στον δεύτερο γύρο Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης!

0
234

Εκπλήξεις και ανατροπές έφερε στη Νέα Δημοκρατία η ανέλπιστη συμμετοχή όσων προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προκύπτει καθαρή πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με πάνω από 40%, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί στην δεύτερη θέση γύρω στο 30% και τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με μονοψήφιο ποσοστό.

Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ τελικά αποτελέσματα θα έχουμε πιθανότατα το απόγευμα  της Δευτέρας!!

Η πορεία των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της κάλπης

Νωρίτερα με καταμετρημένο το 10% περίπου των εκλογικών τμημάτων ο κ. Μεϊμαράκης προηγούνταν σχεδόν με 15 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο συγκεντρώνοντας περίπου 43%.

Στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28% ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει περί το 20%. Κύκλοι προσκείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρούν ότι η διαφορά με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη είναι πολύ μικρότερη διότι δεν έχει καταμετρηθεί ακόμη για παράδειγμα η Β΄ Αθηνών όπου ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει υψηλό ποσοστό.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο Β΄ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ»….λένε κύκλοι του κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα έλεγαν ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 197 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 16.500 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 10.650, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8.400 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 3.050.

Η συμμετοχή νικητής των εκλογών*

Όπως ανέφεραν έμπειρα στελέχη της ΝΔ η μεγάλη συμμετοχή ανέτρεψε κάθε προγνωστικό και κάθε δημοσκοπικό εύρημα, αφού η αθρόα προσέλευση νεοδημοκρατών, με μέσο όρο ηλικίας 65 ετών, δεν θα μπορούσε να «ελεγχθεί» από κανένα επιτελείο, αλλά αντιθέτως τα ξεπερνά κατά πολύ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 19:00 είχαν ψηφίσει πάνω από 375 χιλιάδες φίλοι και ψηφοφόροι της ΝΔ, με την τελική εκτίμηση να είναι ότι ο αριθμός όσων προσέλθουν στις κάλπες μπορεί θα ξεπεράσει τους 420 χιλιάδες ψηφοφόρους. Αριθμός που απ’ όλα τα στελέχη του κόμματος και τα επιτελεία των υποψηφίων κρίνεται εντυπωσιακός.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι σε κάποια τμήματα οι κάλπες έκλεισαν στις 22.00 καθώς υπήρχαν ακόμη ουρές ψηφοφόρων. Εξαιρετική θεωρείται η συμμετοχή του κόσμου στο λεκανοπέδιο Αττικής χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε κάποιες άλλες περιοχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στο twitter γνωστοποιούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή στους ψηφοφόρους τρεις κάλπες χωρίς ουρές στην Αθήνα που μπορούν να ψηφίσουν:

*Υ.Γ. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι στις εκλογές του 2009, είχαν ψηφίσει συνολικά 781.136 άτομα!

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε συγκεντρώσει 386.400 ψήφους που αντιστοιχούν στο 50,66% των ψήφων και η Ντόρα Μπακογιάννη 306.425 ψήφους (ποσοστό 39,72%), ο δε Παναγιώτης Ψωμιάδης συγκέντρωσε 78.770 ψήφους, δηλαδή το 10,22%.

Υ.Γ.1. Παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο Σαμαρά!

Υ.Γ.2. Σκληρή ανακοίνωση του πυρήνα υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here