Ο Αβραμόπουλος μέλος της ΜΚΟ του Ιταλού «Εγκέφαλου» που συνελήφθη μαζί με την Ε. Καϊλή για χρηματισμό από το Κατάρ!

0
143

Ο Panzeri φαίνεται να ξέπλενε τις μίζες του Κατάρ και μέσω της ΜΚΟ «Fight Impunity»

Στην σκιά του τεράστιου σκανδάλου που αποκαλύφθηκε, με μέλη του ευρωκοινοβουλίου να παίρνουν μίζες από τους Εμίρηδες του Κατάρ για να το «ξεπλένουν», όπου μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων είναι η Εύα Καϊλή έρχεται ακόμα μία αποκάλυψη που εμπλέκει έμμεσα τον Δ. Αβραμόπουλο μέσω της ΜΚΟ που συμμετάσχει επικεφαλής της οποίας είναι το Ηγετικό Μέλος της «ομάδας» που είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» του Κατάρ, και πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής Pier Antonio Panzeri.

Ο Panzeri φαίνεται να ξέπλενε τις μίζες του Κατάρ και μέσω της ΜΚΟ «Fight Impunity»  που διατηρούσε.

Το εξαιρετικά περίεργο είναι πως μέλος στην συγκεκριμένη ΜΚΟ, ήταν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος! Ο οποίος μάλιστα είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια την συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Νέος ρόλος για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο» ήταν ο τίτλος των σχετικών δημοσιευμάτων, αρκετά πομπώδης, καθώς όλοι περίμεναν ότι ο Επίτροπος και πρώην εμπλεκόμενος του σκανδάλου Novartis θα είχε κατακτήσει κάποια άλλη θεσμική θέση στο εξωτερικό.

Η φωτογραφία του Δημήτρη Αβραμόπουλου φιγουράρει στη ΜΚΟ του απατεώνα.

«Μέλος του διεθνούς Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Fight Impunity γίνεται ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του, Pier Antonio Panzeri». Αυτός ήταν ο «νέος του ρόλος»….

Αυτή τη στιγμή ο Panzeri βρίσκεται κρατούμενος, λόγω των αδιευκρίνιστων ποσών που βρέθηκαν στα χέρια του.

Σημειώνουμε ότι ο Δ. Αβραμόπουλος είχε πρόθεση να γίνει αποσταλμένος της ΕΕ στην περιοχή του Κόλπου, δηλαδή την περιοχή που βρίσκεται το Κατάρ, αλλά φαίνεται ότι ήταν μια τραγική σύμπτωση.

Ο Ιταλός που φέρεται ότι έδινε οδηγίες στους βοηθούς των ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με όσα εξετάζουν οι Βέλγοι ερευνητές, ο Panzeri είναι ο «μαέστρος της ορχήστρας». Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί οι κινήσεις του και αν, κατόπιν αιτήματός του, έδινε οδηγίες στους βοηθούς των ευρωβουλευτών.

Μέλος του Ιταλικού κόμματος Articulo Uno, το οποίο αποσχίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα το 2017, o Panzeri ήταν Ευρωβουλευτής για 15 χρόνια. Ειδικότερα, από το 2004 έως το 2019 ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D).

Το 2017, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου κάλεσε τον Panzeri  να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 83.764 ευρώ. Η απόφαση ελήφθη μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2009 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), για παραβάσεις των κανόνων για την επιστροφή εξόδων των βουλευτών.

Ήδη από το 2014, ο Panzeri υπηρετούσε στην Υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (DROI), όπου την περίοδο 2017-2019 ήταν Πρόεδρος. Ως Πρόεδρος δήλωσε το 2019 στη Ντόχα ότι το Κατάρ έγινε σημείο αναφοράς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδείκνυε συνεχώς ότι ήταν στο σωστό δρόμο.

Συνιδρυτής ΜΚΟ για την αντιμετώπιση της ατιμωρησίας

Το 2019, ο Panzeri ήταν συνιδρυτής της ΜΚΟ Fight Impunity στις Βρυξέλλες. Η οργάνωση επιδιώκει να προωθήσει τον αγώνα κατά της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τις Le Soir-Knack οι Βελγικές Αρχές έκαναν έρευνα και στο γραφείο της Fight Impunity, χωρίς να υπάρξει απάντηση.

Η ΜΚΟ αποτελείται από ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες, ενώ η έδρα της βρίσκεται κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία, την μόνιμη αποστολή στις Βρυξέλλες και το Βελγικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here