ALERT: Ο Ακάρ Προαναγγέλλει στρατιωτικό χτύπημα σε Ελληνικό νησί.

0
251

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για το Καστελόριζο και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Άγκυρα έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα επειδή η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά της:

«Έχουν βάλει εκεί αεροδρόμια, τανκς, κανόνια, τα πάντα.  Αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα; Δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία η ανάπτυξη αυτών των όπλων εκεί, τα οποία βρίσκονται ακριβώς μπροστά στην πόρτα μας;».

Αυτά είπε ο Τούρκος Υπουργός σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη και την Καθημερινή.

Η δήλωση αυτή του Τούρκου συνιστά προαναγγελία στρατιωτικού χτυπήματος κατά μεγάλου Ελληνικού νησιού ή έστω Ελληνικού νησιού που διαθέτει στρατιωτική παρουσία.

Η δήλωση αυτή είναι έτσι δομημένη ώστε να επικαλείται το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, αλλοιώνοντας το φυσικά, ώστε να ντύσει το φονικό χτύπημα των Τούρκων με έναν μανδύα διεθνούς νομιμότητας, βαφτίζοντας το «προληπτική άμυνα».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας όχι μόνο πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, αλλά θα πρέπει να είναι έτοιμες να απαντήσουν σκληρά, εξοντωτικά, σε κάθε Τουρκική κίνηση, ανεξάρτητα των εντολών της πολιτικής ηγεσίας.

Η παρούσα Κυβέρνηση δυστυχώς – και ύποπτα – έχει αποτύχει παταγωδώς ανοίγοντας την μία κερκόπορτα μετά την άλλη στην Τουρκία.

Μετά το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης που ενώ συνιστά εισβολή και Εθνικό ακρωτηριασμό έμεινε αναπάντητο, είχαμε τις μειοδοτικής δηλώσεις κορυφαίων υπουργών που μείωσαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας στα έξι ναυτικά μίλια, είχαμε την παθητική στάση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

Είχαμε την παθητική στάση απέναντι στην ανοιχτή αμφισβήτηση της κυριαρχίας των μεγάλων Ελληνικών νησιών, και τώρα έχουμε αυτό.

Είναι βέβαιο ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και σύσσωμος ο Ελληνικός λαός θα απαντήσεις τον Τούρκο με τον τρόπο που δεν απάντησε ποτέ ο Μητσοτάκης και η παρέα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here