Ο Αργύρης Ντινόπουλος ξεφτιλίζει Πάγκαλο και Μητσοτάκη!

0
235

Τα αχρεία ψέματα του Θεόδωρου Πάγκαλου για τα Ίμια (πρωτοσέλιδο άρθρο του στα ΝΕΑ) αποκαλύπτουν εκτός από την ενοχή του για τον χειρισμό της υπόθεσης και κάτι πολύ σοβαρότερο. Την ασχετοσύνη του!…..

Ακόμη και σήμερα, 22 χρόνια μετά, αγνοεί ότι οι τούρκοι κατέλαβαν όχι την μικρή, αλλά την μεγάλη Ίμια! Και όμως, ο Θόδωρος Πάγκαλος εκείνο το μοιραίο βράδι ήταν ο υπουργός εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε την εθνική υπόθεση.

Γελοιοποιείται ισχυριζόμενος ότι πήγα με τον τότε δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη στα Ίμια (στις 25 Ιανουαρίου 1996) όταν είναι γνωστό ότι έφτασα στα Ίμια τέσσερις ημέρες αργότερα στις 29 Ιανουαρίου 1996 σχεδόν ταυτόχρονα με τους Έλληνες κομάντος (που αποβιβάστηκαν στην μικρή Ίμια) και ενώ η κρίση ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Όσες γελοιότητες, όμως και να κάνει ο Πάγκαλος τα Ίμια και ο Οτσαλάν θα τον στοιχειώνουν. Είναι τόσο πανικοβλημένος από τις συνέπειες του ενδοτισμού του (που η πατρίδα βιώνει οδυνηρά σήμερα) ώστε κλείνει τα μάτια ακόμη και στα βίντεο από τα ρεπορτάζ του ΑΝΤ-1.

Γιατί η δημοσιογραφική αποστολή του ΑΝΤ-1 έκανε ρεπορτάζ στην μεγάλη Ίμια , την οποία αυτός και ο Σημίτης είχαν αφήσει αφύλαχτη αφού εκεί αντί να υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες ανέβαιναν ανενόχλητα μικρά παιδιά ( νήπια !) από την Κάλυμνο.

Και, βέβαια, μετά την κατέλαβαν οι τούρκοι!

Αλλά η ίδια δημοσιογραφική αποστολή έκανε, αμέσως μετά, ρεπορτάζ (πάντα στις 29 Ιανουαρίου 1996) και στην μικρή Ίμια ύστερα από σχετική άδεια του επικεφαλής της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που μόλις πριν λίγες ώρες είχε αποβιβαστεί σε αυτήν.

Η ελληνική σημαία που κυματίζει πίσω από τον ρεπόρτερ δεν είναι η σημαία του Διακομιχάλη, αλλά η σημαία που ύψωσε το ίδιο το Πολεμικό Ναυτικό μας.

Δηλαδή η σημαία που υπέστειλε μετά ο Πάγκαλος!

Ο Πάγκαλος βγαίνει σήμερα από τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας σε μια απελπισμένη προσπάθεια να την παραχαράξει.

Είναι τόσο κατάπτυστος που δεν διστάζει να σκύλευσή ακόμη και σε βάρος της μνήμης (!) του πρώην συντρόφου του Γεράσιμου Αρσένη.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο στου στα ΝΕΑ θα συμπεριληφθεί στα ιστορικά ντοκουμέντα που θα καταδιώκουν την τότε κυβέρνηση Σημίτη , αλλά και τον ίδιο στο διηνεκές.

Προσέξτε! 22 χρόνια μετά την κρίση ο τότε υπουργός εξωτερικών ισχυρίζεται (αυτολεξεί) ότι η «Στην μικρή Ίμια υπήρχε η τουρκική σημαία » όταν εκεί κυμάτιζε η ελληνική σημαία του Πολεμικού Ναυτικού μας.

Τόσο άσχετος, τόσο ψεύτης, τόσο ένοχος!

Σε ό,τι με αφορά γνωρίζω ότι εκτός από τον Πάγκαλο και η τουρκική προπαγάνδα προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να παραχαράξει την Ιστορία των Ιμίων με πρωταγωνίστρια την γνωστή δημοσιογράφο Νουρ Μπατούρ (βιογράφο του Ραούφ Ντεκτάς) με συνέντευξή της, από το 2006, στην εκπομπή «Έρευνα» του τότε MEGA.

Τα ντοκουμέντα όμως της εποχής είναι συντριπτικά για τους παραχαράκτες αφού στα Ίμια δεν έχω πάει ποτέ με τον Διακομιχάλη , αλλά μόνον ως ρεπόρτερ του ΑΝΤ-1 το κρίσιμο τριήμερο 29-30-31 Ιανουαρίου 1996, τέσσερις ολόκληρες ημέρες, δηλαδή, μετά τον τότε δήμαρχο Καλύμνου.

Σε αντίθεση με τον θλιβερό Πάγκαλο που το βράδι των Ιμίων περιφερόταν στα τηλεοπτικά στούντιο εγώ, μαζί με άλλους συναδέλφους μου, καταγράφαμε την Ιστορία εκεί ακριβώς που εκτυλισσόταν.

Ας σιωπήσει, λοιπόν, επιτέλους ο μοιραίος υπουργός εξωτερικών του 1996 που ακόμη και σήμερα μπερδεύει όχι μόνον τις βραχονησίδες, αλλά και την ελληνική με την τουρκική σημαία.

Ναι! Αυτός είναι ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε την τύχη και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας το κρίσιμο βράδι των Ιμίων.

Για όλα αυτά τα ψέματα, όμως, της τουρκικής προπαγάνδας που αναπαράγονται από τον θλιβερό Πάγκαλο επειδή, προφανώς, τον βολεύουν, οι δημοσιογραφικά τεκμηριωμένες απαντήσεις βρίσκονται και στο παρακάτω βίντεο (από την εκπομπή στο Κανάλι ΑΡΤ της 27ης Ιανουαρίου 2018), αλλά και στο άρθρο μου (της 4ης Φεβρουαρίου 2018) στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

{videobox}oXuRSLCvSWY{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here