Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ αν και χωρίς πτυχίο έδωσε το όνομα «Υποτροφίες Sebastian Kurz» για αυτοπροβολή!

0
196

Το όνομα του σημαίνει στα γερμανικά…..σύντομος / μικρός «Kurz»!

Στην Αυστρία υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που λέει ότι «ένας έμπειρος αξίζει περισσότερο από δέκα μορφωμένους», κάτι σαν τον Χίτλερ, που ήταν επίσης Αυστριακός και χωρίς πτυχίο.

Για να μην φανούμε εμπαθείς υπήρξαν Νομπελίστες χωρίς πτυχίο, όπως ο Σαραμάγκου και ο Ελύτης, αλλά δεν ήταν «Kurz» και ούτε 28χρονοι αλεξιπτωτιστές από το πουθενά.

Ο νεαρός 29χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτζ ούτε εμπειρία διαθέτει, αλλά ούτε καν τα απαιτούμενα μορφωτικά εφόδια, απλά είναι χωρίς πτυχίο αλλά και χωρίς Παιδεία. Όπως φαίνεται κι από τις δράσεις του το «προσόν» του γι αυτή την θέση ήταν το κόμπλεξ του.

Αυτη η μειονεξία του, ειχε προκαλέσει θύελλα πριν από έναν ακριβώς χρόνο την Αυστρία, καθώς αποφάσισε να ονομάσει πανεπιστημιακές Υποτροφίες με το όνομα του, δηλαδή «Sebastian Kurz Stipendien» και όσο γελοίο κι αν ακούγεται είναι πολύ σοβαρό όταν ένας τέτοιος άνθρωπος είναι στο τιμόνι ενός κομβικού Υπουργείου μιας Ευρωπαϊκής χώρας εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής Κρίσης.

Αυτός ο ΥΠΕΞ είναι έτοιμος να διαλύσει την Ευρώπη, αρκεί να είναι το όνομα του ψηλά στα πρωτοσέλιδα και οδήγησε την Αυστρία στο να παραβιάσει ομόφωνη ανώτατη απόφαση της Ευρωπαϊκής ένωσης, απλά για να «μιλήσει» στο μεγάλο ακροδεξιό ακροατήριο της Αυστρίας που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε άνοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτά για ξέρουμε και ποιοι είναι αυτοί που ο Μητσοτάκης στηρίζει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here