Ο Α. Νταβούτογλου μιλά για «Τούρκους Ομογενείς» στην Ελλάδα!

0
196

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε λίγο πριν την αναχώρησή του στο αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πριν αναχωρήσει για την Αθήνα προχώρησε σε μία πρωτοφανή πρόκληση η οποία έχει μεν αποκρυβεί από τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά μεταδίδεται από την τουρκική κρατική ραδιοτηλεόραση:

Διακήρυξε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν «Τούρκοι Ομογενείς», ποδοπατώντας την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, όπου η Τουρκία υπέγραψε και αποδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα!

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Θα συναντηθούμε με τους Τούρκους ομογενείς μας στην Ελλάδα. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις με τους ομογενείς μας που βρίσκονται κατά μια έννοια από την φυσική και πολιτιστική επιρροή της Τουρκίας εκεί πέρα, που εκπροσωπούν την Τουρκία εκεί πέρα και με τους οποίους έχουμε συγγενικές σχέσεις»!

Μία ελληνική κυβέρνηση που σέβεται την ιστορία της χώρας και την εθνική ανεξαρτησία θα έπρεπε να απαγορεύσει εκείνη την στιγμή στον Α. Νταβούτογλου να έρθει στην Ελλάδα, αλλά φυσικά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν είναι τέτοια…

Με την de facto αποδοχή από την Αθήνα (κανείς δεν απάντησε στον Α. Νταβούτογλου για όσα είπε) της ύπαρξης Τούρκων ομογενών στην Ελλάδα (για να μην αναφερθούμε για τα απίστευτα περί»φυσικής επιρροής της Τουρκίας στην Θράκη», το θέμα της Θράκης μπαίνει κανονικά στο τραπέζι, όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του και ο υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος.

Βέβαια, ο τελευταίος δεν περιορίστηκε μόνο στην Θράκη. Χάρισε κάπου 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες μουσουλμάνους στην Τουρκία με την εξής δήλωση:

«Στο τραπέζι βρέθηκαν και τα θέματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα και την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία όχι στην βάση της αμοιβαιότητας ή της ανταλλακτικότητας»

εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών «αλλά υπό το πρίσμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της προστασίας των δικαιωμάτων».

Και από πότε η Τουρκία νομιμοποιείται να μιλά για θέματα της «μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα»; Με ποια ιδιότητα και με ποιο δικαίωμα;

Με αυτό που της έδωσε ο Ε. Βενιζέλος, θα απαντήσει κάποιος. Και – δυστυχώς – θα έχει δίκιο….

Δείτε την εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού HIGH που παρουσιάζει αναλυτικά το σύγγραμμα του Α. Νταβούτογλου που τιτλοφορείται «Στρατηγικό Βάθος» της Τουρκίας!…..και τα συμπεράσματα δικά σας:

{videobox}bp2uHSNdsVs{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here