Ο Γιώργος Θωμάκος στο debate για την Παιδεία!

0
227

Το πρώτο «debate» μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων κ.κ. Θωμάκου, Χιωτάκη, Σφαντού και του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου κ. Σκορδίλη (ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Κανακάκη), του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας με επίκεντρο τα θέματα παιδείας.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κηφισιάς και φυσικά στο πάνελ ήταν ο Υποψήφιος Δήμαρχος της «Δύναμης Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης» Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος και απάντησε ο ίδιος σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, αποδεικνύοντας πως ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος με συγκεκριμένες προτάσεις και στον τομέα της Παιδείας.

Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του ενιαίου Δήμου μας για την Παιδεία, ο κ. Θωμάκος ξεκαθάρισε πως η διεκδίκηση των πόρων δεν γίνεται μόνο μέσω μελετών αλλά και με επί τόπου παρεμβάσεις του Δημάρχου στα υπουργεία.

Επίσης χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων μπορούν να εξοικονομηθούν με την παραγωγή βιομάζας με τα κλαδέματα των κήπων όπου μπορούν να δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια σε χώρους με μεγάλες καταναλώσεις.

Στο θέμα της συντήρησης των σχολικών υποδομών αναφέρθηκε στην δέσμευση της «Δύναμης Ελπίδας» για πρόγραμμα τριών μηνών παρεμβάσεων και επισκευών προς άρση της επικινδυνότητας και των ανθυγιεινών καταστάσεων στα σχολεία. 

Παράλληλα μίλησε για την θέσπιση «Οργανισμού αντιμετώπισης προβλημάτων» στον οποίο θα συγκεντρώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο τα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων και εντός δέκα ημερών θα δίνεται η απάντηση.

Ο κ. Θωμάκος μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας Σχολής γονέων, με θεματολογία ανάλογη των αιτημάτων γονέων όπως π.χ. ψυχολογία παιδιού, βία στα γήπεδα κ.τ.λ.

Επίσης μεταξύ άλλων επανέλαβε την δέσμευση του για διεκδίκηση της χρήσης της ΧΑΝ, μίλησε για αξιοποίηση αδιόριστων εκπαιδευτικών στα κοινωνικά φροντιστήρια, γιατρό ανά σχολικό συγκρότημα, ετήσιο φεστιβάλ νεολαίας καθώς και για διαρκή διαβούλευση πάνω σε θέματα Παιδείας με παρουσία της Ένωσης Γονέων αλλά και των συλλόγων γονέων.

Στο ευαίσθητο θέμα της σίτισης οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ο κ Θωμάκος πρότεινε «η βοήθεια στους μαθητές να γίνεται στο σπίτι και όχι στο σχολείο» προκειμένου να αισθάνονται πιο άνετα τα παιδιά και να μην στιγματίζονται.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος παρουσίασε ολοκληρωμένες προτάσεις για τα θέματα Παιδείας αποδεικνύοντας πως η νέα διοίκηση έχει υλοποιήσιμο πρόγραμμα που μπορούν να εμπιστευτούν οι πολίτες του ενιαίου Δήμου μας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here