Απορίας Άξιον…Ο Δένδιας δεν ήξερε ότι θα υπογράψει. Τώρα ξέρει τι υπέγραψε;

0
308

Η ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και η ασφάλεια που νιώθει ότι τα ΜΜΕ μπορούν να συγκαλύψουν και να παρουσιάζουν ως «επιτυχίες» τις υποχωρήσεις από πάγιες διπλωματικές θέσεις αναδείχτηκε ήδη τις πρώτες ώρες μετά τη συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με μια απίστευτη δήλωση, έκανε γνωστό πως ούτε ο ίδιος γνώριζε ότι πρόκειται να υπογράψει τη Συμφωνία στο Κάιρο, μια δήλωση που δείχνει, αν μη τι άλλο, πλημμελή διπλωματική προετοιμασία και προχειρότητα.

Ο δε Πρωθυπουργός, ισχυρίζεται ότι η συμφωνία προέκυψε μετά από 15 χρόνια διαπραγματεύσεων και βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.

Μόνο που η διαπραγμάτευση καθυστερούσε επί χρόνια γιατί η Ελλάδα, σε μόνιμη βάση, δεν δεχόταν τους όρους, που τώρα δέχτηκε η Κυβέρνησή του.

«Η αποδοχή μιας τέτοιας προτάσεως θα ήταν λανθασμένη», έγραφε το 2015 ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Άγγελος Συρίγος, περιγράφοντας ακριβώς τη συμφωνία που υπέγραψε τώρα η ΝΔ.

Ο Άγγελος Συρίγος ήταν σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και σήμερα είναι βουλευτής της ΝΔ. Άραγε, Συρίγος και ΝΔ έκαναν στείρα και μαξιμαλιστική αντιπολίτευση επί ΣΥΡΙΖΑ ή η σημερινή Κυβέρνηση υπαναχώρησε σε αυτά που αρνήθηκαν οι προηγούμενες;

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να νιώθουν άβολα.

Όσο για την ουσία της υπόθεσης, η Κυβέρνηση διαρρέει επιλεκτικά μέρη  της συμφωνίας αλλά δεν ενημερώνει επίσημα τον Ελληνικό λαό για το σύνολο των προβλέψεων.

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχει υποχωρήσει στα ζητήματα της επήρειας της Κρήτης, της Ρόδου και του – ανύπαρκτου πλέον – Καστελόριζου στην οριοθέτηση ΑΟΖ.  Έχει δηλαδή «γκριζάρει» επίσημα της περιοχές που αμφισβητεί  η Άγκυρα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ. Άγγελος Συρίγος: «Μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με Αίγυπτο λανθασμένη & παραίτηση δικαιωμάτων στην υπόλοιπη περιοχή».

Αυτό που θα διαβάσετε είναι απόσπασμα άρθρου του βουλευτού σήμερα της Ν.Δ. Άγγελου Συρίγου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  στις 13/12/2015.

Η συνέχεια στη ΠΗΓΗ………

Υ.Γ.1. Έκπτωση η ΑΟΖ με Αίγυπτο – Θα τα βρούμε μπροστά μας!…του Σταύρου Λυγερού.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα, Εκτίμηση και Επιχειρηματολογία του Σταύρου Λυγερού σχετικά με την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ, στην εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες» με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM.

Τα συμπεράσματα δικά σας……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code