Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μιλάει για τα μέτρα του νέου κορωνοιού στον Δήμο Κηφισιας!

0
562

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις Κοινωνικές δομές του Δήμου και την ενίσχυση δράσεων για τις ευάλωτες ομάδες.

Καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 στο ΚΕΜΜΕ (9.00-13.30) από την Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου μας:

Το μήνυμα του Γιώργου Θωμάκου:

«Συμπολίτες – Συμπολίτισσες,

Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη στις οικογένειες όλων σας. Επειδή πιστεύω ότι είναι αγώνας αντοχής και όχι βέβαια μια κούρσα ταχύτητας, αποφάσισα να απευθυνθώ, αφού περάσουν οι πρώτες ημέρες. Δανείζομαι τη φράση του πρωθυπουργού «τα σπίτια μας οχυρά ζωής», γιατί πιστεύω ότι αντιστοιχεί – όσο τίποτα – στον αναγκαίο περιορισμό με την σωτηρία όλων μας.

Ο Δήμος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας και Εκάλης βρέθηκε ταυτόχρονα με την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας σε επιφυλακή και επαγρύπνηση, τηρώντας αυστηρά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τους γιατρού εργασίας, με τον οποίο συνεργαζόμαστε.  Τηρούμε σχολαστικά όλα τα μέτρα και τους περιορισμούς.

Έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται οι αναγκαίες απολυμάνσεις. Ξεκίνησαν βέβαια από εκεί που υπήρχαν υπόνοιες κρουσμάτων. Αποφασίσαμε να μην αυτοσχεδιάσουμε και να μην πρωτοπορήσουμε στην υπερβολή. Αντίθετα δεν υστερήσαμε ούτε λεπτό στην εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων και οδηγιών.

Ο Δήμος Κηφισιάς λειτουργεί. Όλες του οι Υπηρεσίες. Κάποια τμήματα προσωπικού έχουν τεθεί σε εβδομαδιαία επιτροπή. Όμως όλες οι Υπηρεσίες παρέχονται εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά και μόνο σε πολύ σοβαρές και επείγουσες καταστάσεις επιτρέπεται η είσοδος κοινού.

-Τα ΚΕΠ μας λειτουργούν καθημερινώς έως τις 15:00. Και εκεί η είσοδος επιτρέπεται μόνο εξαιτίας κατεπείγουσας ανάγκης.

-Συνεχίζεται η δήλωση για τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων μας. Μια εφαρμογή που είχε αυξημένες ροές τον πρώτο καιρό. Τώρα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα.

–Οι παιδαγωγοί μας στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, εφαρμόζουν πρότυπα παιδαγωγικά προγράμματα στήριξης και επικοινωνίας εξ αποστάσεως με τα παιδιά μας.

–Η Υπηρεσίας Καθαριότητας λειτουργεί κανονικότατα και μάλιστα σε δύο βάρδιες αλλά και τα Σαββατοκύριακα – όπως πάντοτε – με τη διαφορά ότι απαγορεύεται δια προστίμου η απόθεση ογκωδών απορριμμάτων. Μια συνήθεια που ήταν πάντα ανεύθυνη και αντικοινωνική, τώρα όμως γίνεται και πολύ επικίνδυνη και καθόλου βεβαίως ανεκτή.

-Η αποκομιδή κηπαίων απορριμμάτων συνεχίζεται. Σας συστήνουμε να το κάνετε συγκρατημένα και κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια Υπηρεσία.

Έχουμε το προνόμιο του «προικισμένου» φυσικού περιβάλλοντος, των ανοιχτών θαυμάσιων χώρων, πάρκα, παιδικές χαρές, άλση, δάση. Κάποια από αυτά είναι πλέον κλειστά. Εκεί όμως που μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, θα πρέπει να το κάνουμε αυστηρά έως δύο άτομα. Ένας ή δύο. Ή ένας συνοδεύοντας κατοικίδιο. Αυτό ελέγχεται ακόμα – εκτός από την ΕΛ.ΑΣ. – και από τη Δημοτική Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία.

Και έρχομαι εκεί που δίνουμε την μεγάλη μάχη. Και εκεί που θέλω να κριθούμε αυστηρά. Θέλω να ευχαριστήσω τις Κοινωνικές μας Υπηρεσίες, καθώς και όλες τις Υπηρεσίες που λειτουργούς εις το έπακρον αυτή τη περίοδο.

Εφαρμόζουμε προγράμματα κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε τηλέφωνα που θα δείτε αμέσως μόλις τελειώσει το μήνυμα. Μπορείτε καθημερινά και τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα να απευθύνεστε ειδικά για τους συμπολίτες εκείνους που έχουν αδυναμία μετακίνησης. Είτε για λόγους υγείας, είτε οικονομικούς. Εμείς αναλαμβάνουμε να πάμε τα ψώνια, τη συνταγή τους γιατρού, τα φάρμακα και ότι άλλο είναι αναγκαίο.

Μαζί βέβαια με το καθημερινό κοινωνικό συσσίτιο, το οποίο επεκτείνεται αν χρειαστεί και σε νέους δικαιούχους. Λειτουργούν επιπλέον γραμμές ψυχολογικής στήριξης και ενδοοικογενειακής βίας. Ελάχιστα τα περιστατικά, ωστόσο πραγματικά και περιπτώσεις εξαιτίας του περιορισμού.

Και πλησιάζει βεβαίως το μεγάλο ραντεβού. Βγαίνουμε από το σπίτι επιτρεπτά για την αιμοδοσία. Μην ξεχνάμε ότι δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων. Η σταγόνα του αίματος είναι για εκείνους ανάσα ζωής. Την Τρίτη λοιπόν 31 Μαρτίου ο Δήμος Κηφισιάς δίνει το μεγάλο κοινωνικό ραντεβού ευαισθησίας.

Για άλλη μια φορά θα αποδείξουμε σε Κηφισιά-Νέα Ερυθραία-Εκάλη ότι ήμασταν και θα μείνουμε Δήμος αλληλεγγύης.

Σας περιμένουμε λοιπόν σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου από τις 09:00 έως τη 13:30 στη Βίλα Κωστα-Λουκία Ακρίτα 4 στο Καστρί. Ευχαριστώ τη Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου μας και το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Και σας βεβαιώ ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασία και όλοι οι αναγκαίοι περιορισμοί για την ασφαλή και πολύτιμη αιμοδοσία όσων θελήσετε να συμμετέχετε εκείνη την ημέρα στο κάλεσμα του Δήμου μας.

Ταυτόχρονα κυκλοφορούν-νομίμως πάντοτε-αυτοκίνητα του Δήμου και πέντε ιδιωτικά περιπολικά όλη την ημέρα για ότι τυχόν χρειαστείτε. Μην διστάσετε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Δήμου. Μην διστάζετε να μας αναφέρετε ότι αξιοπερίεργο ή ακόμα και ύποπτο παρατηρήστε στη γειτονιά σας. 

Εσείς μένετε σπίτι. Και ο Δήμος σας είναι εδώ όρθιος, λειτουργικός όπως πάντοτε. Πάντοτε δίπλα σας. Πριν ανοίξουν τα σχολεία, θα έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις σε κάθε αίθουσα και θα βρίσκεται παντού απολυμαντικό και κλειστό πια καλαθάκι απορριμμάτων.

Με πειθαρχία, ψυχραιμία και υπομονή είμαι σίγουρος συμπολίτες και συμπολίτισσες ότι δεν είναι πολύ μακριά η στιγμή, η ημέρα που θα ανταμώσουμε και πάλι στις ωραίες γιορτές μας, στις εκκλησίες μας, στα φεστιβάλ μας, στις εκδηλώσεις μας τις πολιτιστικές, στις θεατρικές παραστάσεις, στις συναυλίες, στα γήπεδα μας, στα υπέροχα πάρκα μας, στη μοναδική αγορά της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας. Καλή αντάμωση».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μιλάει για τα μέτρα του νέου κορονοιού στον Δήμο Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μιλάει για τα μέτρα του νέου κορονοιού στον Δήμο Κηφισιάς.Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις Κοινωνικές δομές του Δήμου και την ενίσχυση δράσεων για τις ευάλωτες ομάδες.Καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 στο ΚΕΜΜΕ (9.00-13.30) από την Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου μας:

Gepostet von Δήμος Κηφισιάς am Samstag, 28. März 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here