Ο Δήμαρχος Κηφισιάς στην Νέα Ερυθραία.

0
187

Μια δυναμική συγκέντρωση στην Νέα Ερυθραία για τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ-ΕΚΑΛΗΣ ».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019  μίλησε στους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας που συγκεντρώθηκαν σε μια εκδήλωση με παλμό και ουσιαστική πληροφόρηση.

Στην ομιλία του ο κος Θωμάκος τόνισε ότι μπορεί να κοιτάζει ευθέως στα μάτια τους κατοίκους της ιστορικής Νέας Ερυθραίας, μιας και δεν επισκέπτεται την συνοικία προεκλογικά, έχουν γίνει 32 Συνοικιακές Συνελεύσεις στις οποίες η δημοτική αρχή έχει έντονη παρουσία.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα έργα που ήδη έχουν γίνει στην περιοχή αλλά και για τα σημαντικά βήματα που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε διάφορα στάδια ωρίμανσης μελετών και χρηματοδοτήσεων.

Ο κος Θωμάκος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σπουδαία επιτυχία να ενταχθεί η Κηφισιά στις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με 30 φορείς από 7 ευρωπαϊκές πόλεις κατέθεσε πρόταση ενταγμένη στο πλαίσιο των Smart Cities για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που μετέχει στην συγκεκριμένη συνεργατική δράση.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία έξυπνων ενεργειακών κοινοτήτων, με μεγάλο όφελος για το περιβάλλον και ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων. Η πρόταση εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται για την Κηφισιά στο ύψος των 526.250 ευρώ για ένα καινοτόμο πενταετές πρόγραμμα.

Η πρώτη ενεργειακή κοινότητα θα δημιουργηθεί στην Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τόξων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στο συνοικισμό Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον Δήμαρχο κο Θωμάκο στην ιστορική φυσιογνωμία της Νέας Ερυθραίας, που δεν επιτρέπεται να αλλοιωθεί με το να μετατραπεί η περιοχή σε διασκεδαστήριο του Βόρειου Τομέα.

Στην συγκέντρωση έγινε ενημέρωση για τα έργα που έχουν γίνει με ρεκόρ δημοπρατήσεων, στην αξιοποίηση της Βίλας Μπότση που ήταν απαξιωμένη τουλάχιστον για μια δεκαπενταετία, στην απελευθέρωση δημοτικών εκτάσεων, στην μέριμνα για τον πολιτισμό και την ιστορική μνήμη όπως αποδεικνύεται από τη δημιουργία λιθόστρωτου μονοπατιού μνήμης και γνώσης στην ανακαινισμένη Βίλλα Κώστα.

Τα έργα γειτονιάς που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και αυτά που δρομολογούνται θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Ερυθραίας και θα εξωραΐσουν την περιοχή, τόνισε ο Δήμαρχος κύριος Θωμάκος.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας και στην οδό Ερυθρών, στις διανοίξεις οδών στο Μορτερό, στις επισκευές πεζοδρομίων σε όλες τις γειτονιές, στην αντικατάσταση κατεστραμμένων και λανθασμένων πινακίδων οδοσήμανσης, στις επισκευές και ανακαινίσεις σε όλα τα σχολεία, στην ανάπλαση του πάρκου της Αγίας Ματρώνας, στις διαρκείς επενδύσεις στο δίκτυο ύδρευσης, την κατασκευή νέας υδρογεώτρησης, την ανακατασκευή της πλατείας 28ης Οκτωβρίου με βιοκλιματικά υλικά και νέο φωτισμό, την αποπεράτωση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανακαίνιση του κλειστού «Βαρδαξής», την αναβάθμιση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας ενημερώθηκαν για το ζήτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, για το οποίο η δημοτική αρχή έπρεπε να λάβει αποφάσεις με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και με όραμα ένα στέρεο μελλοντικό σχολείο.

Ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στην προώθηση μελέτης για ανέγερση 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Νέα Ερυθραία.

Ο Δήμαρχος Γ. Θωμάκος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι το 2014 ο Δήμος μας, άλλαξε μια διοίκηση 12 ετών, προκρίνοντας μια νέα δημοτική αρχή με ήθος, διαφάνεια και συνέπεια.

Και σε αυτόν τον δρόμο κάλεσε τους δημότες να συνεχίσουν, σε έναν δρόμο αταλάντευτης δέσμευσης στην ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο για όλες τις συνοικίες του Δήμου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code