Ο Δήμος Ηρακλείου καλείται να επιστρέψει στο Κράτος 896.522 Eυρώ!

0
153

Με απόφασή της, η Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ζητά πίσω από το Δήμο Ηρακλείου, ούτε λίγο ούτε πολύ, το ποσό των 896.522 Ευρώ, ως ποσό Δημοσιονομικής Διόρθωσης όπως χαρακτηρίζεται, καθώς ο έλεγχος που έγινε από τις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες έδειξε πως, κακώς είχαν καταβληθεί τα συγκεκριμένα χρήματα από τα Ταμεία του Κράτους!

Η υπόθεση αφορά τη δημοτική περίοδο, του τ. Δημάρχου της πόλης, Γιάννη Κουράκη, και συγκεκριμένα τον πρώτο χρόνο διοίκησής του, το 2011, όταν στο πλαίσιο της ανάπλασης του κυττάρου των Πέρα Γαλήνων, ο δήμος είχε προχωρήσει στην ανάπλαση της χωματερής μ' ένα κονδύλι της τάξης των 900.000 Ευρώ περίπου. 

Το ποσό αυτό κατά το ήμισυ δόθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και το υπόλοιπο μισό χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ».

Στην πορεία έγινε γνωστό πως, τέτοια έργα εξασφαλίζουν χρηματοδότηση και από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και στο οποίο πράγματι εντάχτηκε το έργο, με αποτέλεσμα να επιστραφούν τα χρήματα που αρχικά είχε δώσει η τότε Δημοτική Αρχή, δίνοντας την ευκαιρία, ουσιαστικά αχρεωστήτως για τη Λότζια να χρηματοδοτήσει αυτό το μεγάλο έργο.

Ένα χρόνο μετά, όμως, τον Ιούνιο του 2012, και σε έλεγχο που έγινε επί των χρηματοδοτήσεων των έργων, διαπιστώθηκε πως, κακώς χρηματοδοτήθηκε το Ηράκλειο με το συγκεκριμένο ποσό και ουσιαστικά 5 χρόνια μετά ζητείται η απένταξη του και η επιστροφή των χρημάτων!

Όπως είναι λογικό, στο Δήμο Ηρακλείου και τη Διοίκησή του, η είδηση «έπεσε» ως κεραυνός εν αιθρία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here