Ο ΔΡ ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ εξηγεί τα πάντα για την Λιποπλαστική Υψηλής Ευκρίνειας (High Definition Lipoplasty).

0
230

Πολλές γυναίκες αλλά και αρκετοί άντρες, παρουσιάζουν δυσανάλογη συγκέντρωση λίπους σε ορισμένες περιοχές του σώματος, κάτι που ιατρικά ονομάζεται «λιποδυστροφία».

Το λίπος αυτό, το οποίο εμφανίζεται τοπικά στην κοιλιά, στη μέση, στους γλουτούς αλλά και σε άλλα σημεία όπως για παράδειγμα κάτω από το σαγόνι, δεν μπορεί να μειωθεί δραστικά με τη γυμναστική και τη δίαιτα.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη, καλύπτει η τεχνική High Definition Lipoplasty, χάρη στην οποία μπορούμε και επεμβαίνουμε τοπικά, επαναφέροντας την αρμονία στο πρόσωπο και στο σώμα. 

Πως πραγματοποιείται η Λιποαναρρόφηση Υψηλής Ευκρίνειας;

Η High Definition Lipoplasty είναι μια επέμβαση κατά την οποία ο πλαστικός χειρουργός αναρροφά με λεπτεπίλεπτες κάνουλες το περισσεύον λίπος από διάφορα σημεία του σώματος.

Η αναρρόφηση του λίπους πραγματοποιείται με τη βοήθεια εξελιγμένου μηχανήματος μικροπαλινδρόμησης, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας.

Σταδιακά το τοπικά συσσωρευμένο λίπος απομακρύνεται και η προβληματική περιοχή ανασχηματίζεται ούτως ώστε να επανέλθει αισθητική ισορροπία. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι μακροχρόνια, εφόσον το βάρος του ασθενούς διατηρηθεί σταθερό.

Ποια η διαφορά της τεχνικής High Definition Lipoplasty από την απλή Λιποπλαστική;

Με τον όρο «λιπογλυπτική» εννοούμε την αφαίρεση του λίπους με λεπτεπίλεπτες κάνουλες. Ο όρος «λιποπλαστική» υποδηλώνει τη μεταφορά του σε κοντινές η απομακρυσμένες περιοχές του σώματος, δηλαδή την αυτομεταμόσχευση λίπους ή τη λιποπροσθετική.

Ο όρος «μηχανικά υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση» αναφέρεται στη διαδικασία που εκτελείται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών, οι οποίες προσδίδουν στις λεπτές κάνουλες οριζόντια και κυκλική κίνηση.

Η τεχνική που χρησιμοποιούμε είναι ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω γι αυτό και ονομάζεται «μηχανικά υποβοηθούμενη μικροδικτυωτή λιποπλαστική».

Ο άριστος και ενδελεχής προεγχειρητικός σχεδιασμός και η χρήση όλων των προηγούμενων τεχνικών συνδυαστικά προσφέρουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά λεπτομερές γι’ αυτό και σήμερα μιλάμε μόνο για Υψηλής Ευκρίνειας Λιποπλαστική (High Definition Lipoplasty).

Είναι επίπονη η επέμβαση;

Καθόλου! Η High Definition Lipoplasty στις μέρες μας θεωρείται μια απλή επέμβαση, θα λέγαμε σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν ατραυματική, μιας που η διαδικασία γίνεται δίχως τομές, αλλά με μερικές μικροσκοπικές οπές 0,5 εκ.

Βεβαίως, αυτό ισχύει μονάχα όταν πραγματοποιείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες. 

Η High Definition Lipoplasty πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Η διάρκεια της επέμβασης είναι από μισή ώρα έως και τρεις ώρες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, ενώ ο ασθενής λίγο μετά, μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σε πολύ λίγες ημέρες, μπορεί να προσέλθει κανονικά σε εργασία γραφείου. Όπως είναι λογικό βεβαίως, ανάλογα με το σημείο και την έκταση της λιποαναρρόφησης, θα χρειαστεί ορισμένος χρόνος επούλωσης, κατά τον οποίο δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται σωματική άσκηση.

Πόση ποσότητα λίπους αφαιρείται κατά την επέμβαση;

Η αφαιρούμενη ποσότητα λίπους, αποτελεί συνάρτηση διάφορων παραμέτρων όπως η κατάσταση της υγείας του ατόμου, η σωματική του διάπλαση, η περιοχή εφαρμογής της λιποαναρρόφησης, το μέγεθος του προβλήματος, ο αιματοκρίτης του ασθενή, κ.α.

Γενικότερα, οι ποσότητες λίπους που αφαιρούνται σε μία λιποαναρρόφηση είναι από 2 έως και 4 λίτρα.

Μπορεί να συνδυαστεί η Λιποαναρρόφηση Υψηλής Ευκρίνειας και με άλλες επεμβάσεις πλαστικής;

Η High Definition Lipoplasty συνδυάζεται ιδανικά με πολλά είδη επεμβάσεων. Ένας συχνός συνδυασμός με καταπληκτικά αποτελέσματα είναι αυτός της λιποαναρρόφησης με την κοιλιοπλαστική, αλλά και της λιποαναρρόφησης με τη επέμβαση διόρθωσης της γυναικομαστίας.

Αξίζει όμως να σταθούμε σε μια καινοτόμα μέθοδο, που πρώτοι εφαρμόσαμε στα Κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και η οποία αφορά τη λιπομεταμόσχευση, δηλαδή την επανατοποθέτηση του λίπους που αφαιρέθηκε σε άλλα σημεία του σώματος όπως στους γλουτούς, στο πρόσωπο, στο στήθος και αλλού.

Η λιπομεταμόσχευση είναι μια επέμβαση εξαιρετικά ασφαλής, με πραγματικά θεαματικά και απολύτως φυσικά αποτελέσματα!

Dr. ΖΗΣΗΣ Κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ «ANAΓΕΝΝΗΣΗ» ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΝΟΣ. «METROPOLITAN»

WEBSITE: www. drboukouvalas.gr,
EMAIL: info@drboukouvalas.gr
FB: https://www.facebook.com/AnagennisiPlasticSurgery

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ερμού 6, Τ.Κ.105 63
Τηλ.: 210 324 2222, 210 324 5555
Fax: 210 323 1131 

ΚΗΦΙΣΙΑ
Εμπορικό κέντρο Αίγλη, 2ος όροφος,
Κολοκοτρώνη 8
Τηλ.: 210 8080051

ΓΛΥΦΑΔΑ
Α. Μεταξά 1 & Μαραγκού 3
Τηλ.: 210 9680240 – 1,
Κιν.: 6947 938 327

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μητροπόλεως & Κομνηνών 8, Τ.Κ. 546 24
Τηλ.& Fax: 2310 278 570, 2310 236 7

ΜΥΚΟΝΟΣ
Τηλ.: 6947938329.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here