Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς.

0
456

Με μεγάλη επιτυχία εορτάσθηκε και φέτος στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς η εορτή της σημαίας καθώς και η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μια ημερομηνία ορόσημο για την νεότερη Ελληνική ιστορία.

Την εορτή άνοιξε ο Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Τόκκας Γρηγόριος και η καθηγήτρια κ. Ευγενικού Δέσποινα συνέχισε με την ανάγνωση του πρακτικού του Συλλόγου διδασκόντων, βάσει του οποίου καθορίστηκαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες.

Ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών από τον κ. Τόκκα Γρηγόριο. Η ποιοτική διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν ο αυξημένος αριθμός των αριστούχων μαθητών, στοιχείο που αφήνει ελπίδες και δημιουργεί προσδοκίες για πολλές επιτυχίες σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο για το σχολείο μας αλλά για την πορεία και εξέλιξη των ίδιων των μαθητών.

Στη συνέχεια μέσα από κείμενα, σπάνια ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό , κατάφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες να ζωντανέψουν μνήμες και εικόνες μεταδίδοντας σε όλους μας συγκλονιστικά συναισθήματα, μηνύματα και γνώσεις. Ανέδειξαν την πορεία του σύγχρονου Ελληνισμού προς τη δόξα και τη νίκη. 

Η αναχώρηση των στρατιωτών για το μέτωπο, οι δυσκολίες της ζωής πάνω στα βουνά της Πίνδου συγκίνησαν τους θεατές, ενώ τα τραγούδια της νίκης και οι επιτυχίες του πολεμικού ναυτικού ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Τέλος, η περίοδος της Κατοχής και της Αντίστασης τού λαού έφεραν στο νου των παλαιοτέρων δύσκολες στιγμές της Ιστορίας και έδωσαν στους νεότερους το παράδειγμα ότι ο αγώνας για λευτεριά, ειρήνη και δικαιοσύνη δεν πρέπει να παύει ποτέ.

Συγκεκριμένα: για την επιλογή των κειμένων και τη δραματοποίηση τού χρονικού καθώς και την οργάνωση και την επιμέλεια της γιορτής του Γυμνασίου υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής κ. Μαζαράκης Θεοφάνης και η καθηγήτρια κ. Ευγενικού Δέσποινα.

Τα σκηνικά επιμελήθηκε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Μακρυδημήτρη Θεοδώρα. Την επιλογή και την προβολή των εικόνων, ηχητικών, προβολή video επιμελήθηκε ο καθηγητής κ. Ζαμενόπουλος Παύλος.

{joomplucat:62 limit=4}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here