Ο επικεφαλής του Ποταμιού μας χαρακτήρισε εθνικιστές!… Έχω νέα για σένα αγαπητέ Σταύρο…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
283

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, συνάδελφος και φίλος μέχρι και σήμερα – με την ευκαιρία περαστικά και ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ διότι τις ήρεμες φωνές τις χρειάζεται η χώρα – άνοιξε χθες, με μία δήλωσή του, τους ασκούς του Αιόλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματός του, όπως την διάβασα στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «για την επίλυση του Κυπριακού είναι απαραίτητη η πλήρης απομόνωση των συντηρητικών εθνικιστών της χώρας που δε θέλουν να βρεθεί μια πραγματική λύση». «Οι ευθύνες των Τούρκων είναι δεδομένες».

Σημασία έχει να ελέγξουμε όμως και τους «δικούς μας» που θέλουν να σαμποτάρουν μια λύση», συνέχισε ο αγαπητός Σταύρος, με τον οποίο διαφωνώ εντελώς σε ότι αφορά τις θέσεις του στα εθνικά θέματα αλλά συμφωνώ και τον…..πάω με τα χίλια όταν παλεύει για την αντιμετώπιση και πάταξη της διαφθοράς των πολιτικών, όπως συμφωνώ και με το νέο είδος πολιτικής που εισάγει: Τον πολιτικό πολιτισμό. 

Σύμφωνα με τον καλό συνάδελφο Χρήστο Μιχαηλίδη του ΚΥΠΕ, ο αγαπητός Σταύρος μίλησε για «την πλήρη απομόνωση «των ακραίων εθνικιστικών κύκλων στη Κύπρο, που δεν θέλουν λύση» (ΕΔΩ). 

Όπως και να το είπε, σημασία έχει ότι συνέδεσε τους εθνικιστές, που μου προκαλούν απέχθεια, με όσους εξ ημών αρνούμαστε να παραδώσουμε την Κύπρο στους Τούρκους.

Και για τους αναγνώστες που δεν παρακολουθούν καθημερινά το θέμα, να εξηγήσω ότι στην Κύπρο υπάρχουν αυτοί που επιθυμούν και παλεύουν για «την όποια λύση», δηλαδή «λύση νάναι και ότι νάναι», και είμαστε και οι υπόλοιποι που απαιτούμε καθαρή λύση, χωρίς τουρκικές εγγυήσεις, χωρίς τουρκικά κατοχικά στρατεύματα, μία Κύπρο για όλους τους Κύπριους, όπου θα επικρατήσουν οι όροι της Δημοκρατίας. 

Όλοι εμείς, λοιπόν, σύμφωνα με τον φίλο επικεφαλής του «Ποταμιού», πρέπει να απομονωθούμε διότι – άκουσον – άκουσον – είμαστε εθνικιστές.

Θα ήθελα να σου πω αγαπητέ Σταύρο ότι όχι μόνο δεν είμαστε εθνικιστές, αλλά έχουμε σταθεί και ταχθεί απέναντί τους, όταν άλλοι – συμπεριλαμβανομένου και εσένα – δεν τους θεωρούσατε κίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Άσε που όταν πρωτόγραψα και απέδειξα πόσο επικίνδυνοι είναι οι ναζί της Χρυσής Αυγής, με θεωρήσανε και γραφικό και μου είπαν πως υπερβάλλω. Και πέρασαν 2-3 χρόνια για να έρθουν οι ίδιοι άνθρωποι να μου απολογηθούν. 

Με τη λογική σου φίλε Σταύρο, το 76% των ανθρώπων στην Κύπρο που είπαν ΟΧΙ στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, είναι εθνικιστές; Έχω νέα να σου πω.

Εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι…..εθνικιστές, που ΔΕΝ είναι – και βασικά όταν λες εθνικιστές τους κατηγορείς συνδέοντας τους με τους ναζί – τότε η Κύπρος είναι σε πολύ καλά χέρια.

Και ακούγοντας αυτά που λες, που πρέπει να σου πω ότι είναι μεγάλη βρισιά, θλίβονται διότι είναι πολύ δημοκρατικοί άνθρωποι και αγαπούν με πάθος την Ελλάδα.

Ίσως αυτό να είναι το έγκλημά τους. Πρέπει να καθίσεις με τους διπλωμάτες-συνεργάτες σου και να μελετήσεις αυτή τη λύση που υποστηρίζεις, τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Και αφού τους ακούσεις καλά, και εμπεδώσεις τι πρεσβεύει αυτή η λύση, έλα να μιλήσουμε Σταύρο. Η λύση που υποστηρίζεις για την Κύπρο, καταργεί τις δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες πιστεύεις – και ξέρω πόσο δημοκρατικός άνθρωπος είσαι. 

Μετρά η ψήφος της κάθε κοινότητας, όχι η ψήφος κάθε πολίτη. Λεπτομέρεια θα μου πεις…Θα το δεχόσουν εσύ για την Ελλάδα; Ελπίζω πως όχι. Η λύση που υποστηρίζεις είναι έντονα φιλοτουρκική. Εξυπηρετεί μόνο την κατοχική δύναμη, όχι τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. 

Είναι δυνατόν εσύ Σταύρο να υποστηρίζεις τέτοια λύση; Και μην προβάλεις ως δικαιολογία «μα την θέλουν τα μεγάλα κυπριακά κόμματα». Την ήθελαν και το 2004 και ο λαός τους…..έστειλε. Το ίδιο θα κάνει και στο επόμενο δημοψήφισμα. Και πάμε και στους λόγους που θα το πράξει. 

Ακούς συνέχεια που μιλούν για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις; Το ακούς; Ναι, θέλουν ασφάλεια οι άνθρωποι. Και απορρίπτουν τις τουρκικές εγγυήσεις. Απορρίπτουν την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων. Τους κάνει εθνικιστές να απαιτούν τα παραπάνω; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ. Μία καθαρή, μία πεντακάθαρη λύση ζητούν. Και έχουν κάθε δικαίωμα. 

Αλλά είναι και το άλλο φίλε Σταύρο, που κακώς οι ηγέτες μας το ξέχασαν στην Κύπρο. Και το ξέχασαν στα πλαίσια των οδυνηρών υποχωρήσεων που έχουν κάνει.

Οι Ελληνοκύπριοι αποτελούν το 80% και πλέον του πληθυσμού. Οι Τούρκοι είναι γύρω στο 18%. Ο Ταγίπ Ερντογάν απαιτεί να πάρει τα πάντα στο 50-50.

Να του πεις ότι εάν δώσει τα δικαιώματα, που απαιτεί για τους Τουρκοκύπριους, στους Κούρδους, τότε να του τα χαρίσουμε και εμείς. Τι λες; Δεν είναι ένα καλό deal; 

Όταν αγαπητέ Σταυρό μας χαρακτηρίζεις εθνικιστές, έτσι απλά στο λέω, μας βρίζεις. Έχω σχηματίσει διαφορετική εικόνα για σένα, και σαν συνάδελφο δημοσιογράφο και σαν πολιτικό. Με τη δήλωσή σου πρόσβαλες πολλούς ανθρώπους και δεν έπρεπε. Δεν θα σου ζητήσω να την διορθώσεις τη δήλωσή σου. 

Αλλά, να ξέρεις, ότι με τέτοιες δηλώσεις και επιχειρήματα, αναδείξατε τους ναζί σε τρίτο κόμμα. Για ρίξε μία ματιά στην ιστοσελίδα τους – εννοώ των ναζί Χρυσαυγιτών – να δεις τι γράφουν για μερικούς από εμάς.

Ακόμα και σήμερα. Να σου δείξω και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που μου στέλνουν με απειλές θανάτου; Θέλεις;

Και όταν τα διαβάσεις, θα καταλάβεις πως είμαστε εχθροί των εθνικιστών και σίγουρα θα θελήσεις να διορθώσεις τη χθεσινή σου δήλωση. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here