Ο Θεοδωράκης στη Μακρόνησο!

0
292

Το θέατρο BADMINTON σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κέας και το Δήμο Λαυρεωτικής διοργανώνουν ένα καλλιτεχνικό γεγονός με τεράστια συμβολική σημασία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21.00 στη Μακρόνησο.

Η μουσική παράσταση ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…» με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου έλληνα δημιουργού θα δοθεί στον χώρο ιστορικής μνήμης που καθόρισε τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την ζωή πολλών χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας. Θα είναι μια μέρα γιορτής της δημοκρατίας και ένα μήνυμα συμφιλίωσης που τώρα η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Πρόκειται για μια διαδρομή στην ιστορία την νεότερης Ελλάδας μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς και χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς να μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.

*Η παράσταση στη Μακρόνησο είναι δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διατεθούν από την 9η Σεπτεμβρίου 2013 στα ταμεία του Θεάτρου Badminton, πρακτορείο εισιτηρίων κ. Λέπουρα από την Κέα και από το Δημαρχείο Λαυρίου γραφεία ΝΠΔΔ (ΘΟΡΙΚΟΣ). Συνολικά θα διατεθούν 2.000 δελτία.

*Κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί μέχρι 4 δελτία. Για κάθε δελτίο καταβάλλεται το ποσό των 12 €, που αντιστοιχεί στην ακτοπλοϊκή μεταφορά από Λαύριο προς Μακρόνησο και επιστροφή.

*Σε κάθε δελτίο αναγράφεται η ώρα αναχώρησης και επιστροφής του πλοίου . Οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Αυγούστου

*Στο πλοίο δεν θα επιτρέπονται αυτοκίνητα και τροχοφόρα.

*Στο χώρο της Μακρονήσου, θα λειτουργεί μικρό ιατρείο από τους «Γιατρούς του Κόσμου», τους εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και ταχύπλοο σκάφος. Θα υπάρχουν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την παροχή νερών, αναψυκτικών, σάντουιτς κ.α.

*Θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων καθώς και χημικές τουαλέτες.

*Ο ιστορικός χώρος – μνημείο θα φυλάσσεται & θα πρέπει να διατηρηθεί καθαρός.

* Τα δελτία εισόδου στο χώρο της παράστασης θα είναι αποκλειστικά για τους θεατές – επιβάτες και όσοι μεταβούν στη Μακρόνησο με ίδια μέσα δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να εξυπηρετηθούν για την επιστροφή τους στο Λαύριο από τα πλοία τα οποία αυστηρά θα μεταφέρουν τους κατόχους των δελτίων εισόδου.

*Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΤΕΛ Νομού Αττικής από τις 09:00 – 16:00 στο τηλέφωνο 6975 889330 – κ. Καρκαβά για θέσεις.

*Η παράσταση θα δοθεί σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου , μπροστά από το κτίριο των «Αρτοκλιβάνων».

*Πριν και μετά την παράσταση θα προβάλλονται video σχετικά με την ιστορία της Μακρονήσου, ενώ θα ακούγονται σπάνιες και ανέκδοτες μουσικές εκτελέσεις έργων του Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here