Ο Λάτσης φυγαδεύει την κ. Σακελλαρίου του ΤΧΣ!!

0
399

Αγκαλιά προσφέρει ο Λάτσης στην κατηγορούμενη για σκάνδαλα, κ. Σακελλαρίου.

Τώρα που τον ασκό του Αιόλου για τον άκρως ευαίσθητο και πολυσυζητημένο τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, ανοίγει η απόφαση της Εισαγγελίας Διαφθοράς να ασκήσει ποινική δίωξη για τη συμφωνία, ύψους 261,3 εκατ. ευρώ του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που αφορά την πώληση και την επαναμίσθωση των 28 δημοσίων ακινήτων στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και την Grivalia Properties AEEAΠ.

Ο εικονιζόμενος δίπλα στην κ. Σακελλαρίου, εμπλέκεται στο περιβόητο «fund» της λίστας Λαγκάρντ, που αγόρασε ο Λάτσης!

Πριν αναρωτηθείτε λοιπόν «ποίος κυβερνά αυτόν τον τόπο», εκτός από τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ και την «Πανγαία», δείτε με τι άλλο είχε εμπλακεί ενεργά η κυρία επί καθεστώτος Σαμαρά και κρίνετε μόνοι σας τον λόγο της μεταπήδησης:

Εθνική-Eurobank

Η στενή σχέση της κ. Σακελλαρίου με την κυβέρνηση πιστοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, όταν το ΤΧΣ – ως μέτοχος των τραπεζών – διαχειρίστηκε το deal συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, αφού προηγουμένως ο μεγαλομέτοχός της, Σπύρος Λάτσης, μεταπήδησε στην Εθνική με τη βοήθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εγκαταλείποντας την τράπεζα του ομίλου του στην τύχη της.

Το «deal του αιώνα» ναυάγησε μεγαλοπρεπώς, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες ολοκλήρωσής του από το πανίσχυρο τρίγωνο μεγάρου Μαξίμου – Υπουργείου Οικονομικών – ΤΧΣ.

Η «σιδηρά κυρία» συνέβαλε τα μέγιστα στην αποτροπή του ναυαγίου, στραγγαλίζοντας ουσιαστικά την τράπεζα, αφού δεν της επέτρεψε να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία ωστόσο έγινε μερικούς μήνες αργότερα επί νέας διοικήσεως που ορίστηκε από την ίδια, αυτής του Χρήστου Μεγάλου, με τον οποίο είχε συνεργαστεί παλαιότερα στην Credit Suisse.

Υ.Γ.1. TSAMBA επενδυτές και η ποινική δίωξη για το «sale & leaseback» των 28 ακινήτων!

{videobox}pFwckyfvBTY{/videobox}

Υ.Γ.2. Το σκάνδαλο της «Πανγαία»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here