Ο Μακρόν το είπε και το έκανε: Δύο πολεμικά πλοία και δύο Rafale ήρθαν ξημερώματα στην Ελλάδα!

0
388

Μία φρεγάτα, ένα Ελικόπτερο-φόρο Mistral και δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην Κρήτη, είναι η έμπρακτη γαλλική στρατιωτική παρουσία σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οι Γάλλοι  εμφανίστηκαν στην περιοχή τα ξημερώματα και ήδη από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9, έγινε συνεκπαίδευση με Ελληνικές δυνάμεις. Στο ελικόπτερο-φόρο-πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων επιβαίνει και σημαντικός αριθμός γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων.

Τα συμφέροντα της Γαλλίας επιβάλλουν «κόντεμα» του Ερντογάν και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ήταν βέβαιος ότι Ελλάδα και Κύπρος θα ήταν πρόθυμες για στρατιωτική συμφωνία εκτός ΝΑΤΟ. Έπεσε μέσα με την Κύπρο κι έξω με την Ελλάδα, η οποία τα είχε κάπως μπερδέψει με την χρησιμότητα των συμμαχιών της.

Μαζί με την αμυντική συμφωνία η Ελλάδα «πάγωσε» και το θέμα των φρεγατών από τη Γαλλία.

Παρόλα αυτά επειδή ο Μακρόν και η Γαλλία δεν σχεδιάζουν την εξωτερική και αμυντική πολιτική τους σε βάθος…24ωρου, αγνοούν όλες τις παλινωδίες της Αθήνας και ενισχύουν έστω προσωρινά τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή μας. Είναι ένα χειροπιαστό μήνυμα προς τον Ερντογάν.

Όχι δεν πρέπει να επαναπαυθεί η Αθήνα σε  αυτή τη θετική κίνηση της Γαλλίας. Να την εκμεταλλευθεί πρέπει στο έπακρο. Να καταλάβει ότι οι συμμαχίες στηρίζονται στα συμφέροντα και μόνο σε αυτά. Δίνεις και παίρνεις. Η απλή λογική αλλά και η πραγματικότητα λέει ότι αυτή τη στιγμή τα Γαλλικά και Ελληνικά συμφέροντα ταυτίζονται στη Μεσόγειο.

Δεν μας αγάπησε ο Μακρόν ,ούτε κοιμάται και ξυπνάει με την αγωνία μας. Του είμαστε χρήσιμοι για να βάλει τον Ερντογάν στο καλούπι που θέλει.

Η καλή συνάδελφος και χρόνια πολλά ανταποκρίτρια μεγάλων ΜΜΕ στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, μας κρατά προσγειωμένους:

Υ.Γ. Κοινή επίδειξη δύναμης Ελλάδας και Γαλλίας: Πετούν μαζί F-16 και Rafale από τη Σούδα.

Μόλις λίγες ώρας από την ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της Γαλλίας στη Μεσόγειο, πλοία του γαλλικού στόλου αλλά και αεροσκάφη εκπαιδεύονται μαζί με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν ήδη προσγειωθεί στην Σούδα και αναμένεται να λάβουν μέρος σε αεροπορικές ασκήσεις οι οποίες θα γίνουν στο νότιο ανατολικό τμήμα του FIR Αθηνών με Ελληνικά F-16 και Γαλλικά Rafale.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ.1. Ελλάς-Γαλλία συμμαχία κοντά στην περιοχή που πλέει το Oruc Reis.

Οι Γάλλοι που από τα ξημερώματα βρίσκονται στα μέρη μας, επέμεναν να γίνει η άσκηση με τους Έλληνες κοντά στο σημείο που χθες έγινε το επεισόδιο με τις φρεγάτες ΛΗΜΝΟΣ και KEMAL REIS.

Οι Ελληνικές στρατιωτικές αρχές δεν είχαν θέσει ζήτημα να γίνει η άσκηση στην περιοχή που πλέει το Oruc Reis. Οι Γάλλοι το ζήτησαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code