Ο Μητσοτάκης έπεσε στον Παρακρατικό Υπόνομο των Κοριών!…του Γιώργου Κύρτσου.

0
148

Ο Γιώργος Κύρτσος τον κατηγορεί για Αυταρχισμό, σημειώνει μεταξύ άλλων πως:

-«θέλει να επιβάλει απόλυτη εξουσία εκτός δημοκρατικού ελέγχου!»,

-«Το πάθος του για εξουσία, χρήμα καταργεί τα όρια».

Πολύ σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Κύρτσος τονίζοντας ότι θέλει να επιβάλει απόλυτη εξουσία εκτός δημοκρατικού ελέγχου και ότι το πάθος του για χρήμα και εξουσία καταργεί τα όρια.

Πάντως, οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι ραγδαίες, καθώς η είδηση ότι ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, έχει προκαλέσει Πολιτικό Σεισμό.

Υπενθυμίζουμε, ότι χθες το Euractiv αποκάλυψε ότι η ΑΔΑΕ διαπίστωσε στην Cosmote παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ.

Η ΑΔΑΕ προχώρησε σε έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο Κύρτσος και Τέλλογλου που ήθελαν να μάθουν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το Euractiv έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν επικαλούμενες την «Εθνική Ασφάλεια».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα της ΑΔΑΕ.

Η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Κύρτσου ήταν η ρητή δήλωσή του, ότι  η παρακολούθησή του δεν θα μείνει ατιμώρητη και ότι σκοπεύει να δώσει συνέχεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

Παράλληλα, με δήλωση του στο documentonews.gr χαρακτήρισε την συμπεριφορά του πρωθυπουργού «χουντική», ενώ είπε πως «Μπορεί ο Μητσοτάκης να δηλώνει ότι ήταν αντιστασιακός σε ηλικία 6 μηνών αλλά σε ώριμη πολιτική ηλικία πρέπει να του πω ότι έχει χουντική συμπεριφορά».

Επίσης ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ζήτησε μέσα από δηλώσεις του στο Κόκκινο δύο παραιτήσεις.

Πρώτον, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, «ο οποίος με αντάμειψε για την υποστήριξή μου, όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και αργότερα όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία, με τους κοριούς του κράτους-παρακράτους».

Δεύτερον, τόνισε ότι ο κ. Ντογιάκος, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρέπει να πάει να κάνει μια άλλη δουλειά γιατί είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη που πρέπει να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία και να εξασφαλίζει τα δικαιώματά μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Γ. Κύρτσου σε ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρα | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Παράλληλα, ο Γιώργος Κύρτσος μετά την δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης είδησης προχώρησε σε μία σειρά αναρτήσεων στο Twitter, μέσω της οποίας επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του και παράλληλα, «ευχαριστεί» τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα για την «στήριξή τους στο θέμα των κοριών».

Όσο για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο Γιώργος Κύρτσος τον κατηγορεί για αυταρχισμό, σημειώνει μεταξύ άλλων πως:

«Θέλει να επιβάλει απόλυτη εξουσία εκτός δημοκρατικού ελέγχου!», «Το πάθος του για εξουσία, χρήμα καταργεί τα όρια» και στέλνει το μήνυμα πως:

«Τα αυταρχικά καθεστώτα, σαν του Μητσοτάκη, στηρίζονται στην εκτίμηση ότι κανείς δεν ασχολείται με ότι συμβαίνει στον “γείτονα”. Η Δημοκρατική αλληλεγγύη βασική άμυνα και καλύτερη απάντηση».

Εξάλλου, αίσθηση προκαλεί η φράση του ευρωβουλευτή που αναφέρει πως «Επειδή βοήθησα τον Μητσοτάκη να γίνει πρόεδρος ΝΔ, Πρωθυπουργός, αναζητώ τα αίτια που τον έριξαν στον παρακρατικό υπόνομο των κοριών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here