Ο Μητσοτάκης παραδίδει το Αιγαίο στους Τούρκους; Τι αποκαλύπτει η Μιλιέτ….της Μαρίας Ζαχαράκη, Ανταποκρίτριας του ethnos.gr στην Τουρκία

0
95

-Γιατί δεν διαψεύδει η Κυβέρνηση…

«Οι πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου να τρυπήσουν περισσότερες από 10 φορές την Τουρκική υφαλοκρηπίδα έχουν αποτραπεί μέχρι στιγμής με στρατιωτικά και διπλωματικά μέσα»…διατείνεται σήμερα η Τουρκική φίλο-Κυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ.

Τι αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα.

Ο Μητσοτάκης παραδίδει το Αιγαίο στους Τούρκους; Τι αποκαλύπτει η Μιλιέτ - Γιατί δεν διαψεύδει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τελευταία σχετική ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποίησε το Ιταλικό πλοίο πόντισης καλωδίων C/S Teliri στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Νότιας Κύπρου και της Ελλάδας.

Στις 23 Ιουνίου ανακοινώθηκε Navtex από το σταθμό της Λάρνακας σχετικά με τη ζώνη δραστηριότητας του Teliri. Στην ανακοίνωση με αριθμό MA92-250/24, αναφερόταν ότι τον Ιούλιο θα διεξαχθούν δραστηριότητες πόντισης καλωδίων σε μια μεγάλη περιοχή με συντεταγμένες στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνέχεια αυτής της εξέλιξης, το Τμήμα Πλοήγησης Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας εξέδωσε δύο Navtex στις 24 Ιουνίου, με αριθμούς 0590/24 και 592/24.

Στην πρώτη Navtex, σχετικά με την ανακοίνωση της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου, αναφερόταν ότι:

«Μέρος της περιοχής που ανακοινώθηκε από τον μη εξουσιοδοτημένο σταθμό βρίσκεται εντός της τουρκικής περιοχής εξυπηρέτησης της Navtex και της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Οι προσπάθειες της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου να νομιμοποιήσει τις παράνομες διεκδικήσεις της με την ανακοίνωση Navtex με αριθμό MA92-250/24 είναι άκυρες και δεν έχουν γίνει και δεν θα γίνουν αποδεκτές από την Τουρκία».

Στη δεύτερη Navtex αναφέρονταν οι συντεταγμένες της περιοχής εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπου το πλοίο Teliri θα εκτελούσε εργασίες πόντισης καλωδίων. Στην ανακοίνωση αυτή, αναφερόταν ότι οι εργασίες πόντισης καλωδίων θα πραγματοποιούνταν μεταξύ 01-21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη Μιλιέτ επίσης:

«Οι Τουρκικές Navtex ενόχλησαν την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Ενώ η ένταση των Navtex που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας συνεχίζεται, ο Σταθμός Αττάλειας του Τμήματος Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων επικαιροποίησε την ανακοίνωσή του για τη λειτουργία του Teliri στις 23.44 το βράδυ της Παρασκευής.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφερόταν ότι η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 29 Ιουνίου και 21 Ιουλίου. Ωστόσο, διατηρήθηκαν οι συντεταγμένες της προηγούμενης Navtex σχετικά με την περιοχή όπου θα εργαστεί το πλοίο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here