Ο Νίκος Χιωτάκης και το twitter!!

0
388

Τα «τιτιβίσματα» του Δημάρχου και το «κράξιμο» που έρχεται……

Υπάρχει τρόπος για να ξεκινήσει καλά η Κυριακή μας: Να λάβουμε πρωί-πρωί…..tweet….από τον αγαπημένο των αγαπημένων μας, Δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη!!

Πολύ περισσότερο όταν μας πληροφορεί ότι ο έτερος αγαπημένος των αγαπημένων, ω αγαπημένοι, πρωθυπουργός της χώρας μας «ο Αντώνης Σαμαράς, ψήφισε για την εκλογή συνέδρων στις 9πμ στη Β4 ΝΟΔΕ»!!

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς: 

-Την ακρίβεια της είδησης (ψήφισε στις 9πμ) που σαφώς υποδηλεί ότι ο μέγας μεταρρυθμιστής της χώρας βρίσκεται από το πρωί στις επάλξεις;

-Το ότι το άγρυπνο μάτι του Δημάρχου, όλα τα βλέπει και για όλα μας ενημερώνει διότι και αυτός από το πρωί βρίσκεται στις επάλξεις για να καταστήσει την πόλη μας «πρότυπο Δήμο» για όλη την Ελλάδα;

-Την φωτογραφία που συνοδεύει το tweet και δείχνει τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ το πλήθος κοιτά με λατρεία τον Αντώνη Σαμαρά, φωτογραφίζει τον Αντώνη Σαμαρά και tweetάρει τον Αντώνη Σαμαρά (θυμίζω ότι είναι ο μόνος που συνομιλεί απευθείας με τον θεό χωρίς μεσάζοντες);

Έτσι για την ιστορία αναφέρω ότι το προηγούμενο tweet του Νίκου Χιωτάκη ανέφερε: 

«Ελπίζω οι υπάλληλοι της ΕΡΤ με μισθό άνω των 700 ευρώ να αποζημιώσουν τους δημοτικούς που σήμερα συμπαραστέκονται χάνοντας το μεροκάματο».

Επίσης εδώ να αναγνωρίσουμε ότι και πάλι ο τιτανομέγιστος Δήμαρχος ξεχειλίζει από αλτρουισμό, από αλληλεγγύη, από ιδανικά. Απλά τυχαίως και από παραδρομή δεν λεει μια κουβέντα για το ότι κάποιοι έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ (αν του θυμίζει κάτι, ούτε η χούντα δεν το έκανε). 

Δεν λεει μια κουβέντα για το ότι ο τιτανοτεράστιος Αντώνης Σαμαράς έχει οδηγήσει μια χώρα σε ανεργία επισήμως στο 27%, ανεπισήμως στο 30%, σε πρωτοφανή ύφεση, σε κοινωνική αποσάθρωση, σε διεθνή απαξίωση.

Ίσως γράφοντας tweet δεν προλαβαίνει να διαβάσει την έκθεση του ΔΝΤ για τα λάθη που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Δεν προλαβαίνει τις ανταποκρίσεις όλων των διεθνών ΜΜΕ για την Ελλάδα που αναμεταδίδουν σε γκρι τόνους την κατάσταση στην χώρα μας.

Α, για να μην τον αδικώ: Υπάρχει και ένα tweet του κ.Χιωτάκη σύμφωνα με το οποίο «οι έρευνες για τον χαμένο ρακοσυλλέκτη ολοκληρώθηκαν μετά από 5 ημέρες χωρίς αποτέλεσμα». Αλήθεια ένα success story πόσους ρακοσυλλέκτες αντέχει;;

Συνοψίζοντας, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι σήμερα υπάρχουν δύο κόσμοι:

-Ένας με κομματόσκυλα γαντζωμένα στην εξουσία, με διαπλεκόμενους που αφού απομύζησαν την χώρα πλουτίζοντας οι ίδιοι, σήμερα θέλουν να ξεπουλήσουν ότι έμεινε και να δημιουργήσουν ένα νέο πλέγμα εξουσίας.

-Υπάρχουμε και εμείς που ονειρευόμαστε μια άλλη Ελλάδα. Εμείς που από πολλούς διαφορετικούς χώρους συγκλίναμε στο θέμα της ΕΡΤ υπερασπιζόμενοι τον θεσμό (και όχι τα πρόσωπα) της δημοκρατικής πλουραλιστικής πληροφόρησης. 

Εμείς που διαπιστώνουμε ότι πέρα από τις επιμέρους διαφορές, υπάρχει κάτι που μας ενώνει. Είμαστε αυτοί που θέλουμε να ανοίγουμε νέους δρόμους και όχι να κλείνουμε θεσμούς πληροφόρησης. Είμαστε αυτοί που δεχόμαστε να πληρώνουμε για να έχουμε εν λειτουργία τομείς σύγχρονου, ευρωπαϊκού τύπου, κοινωνικού κράτους, αλλά δεν είμαστε αυτοί που εκμεταλλευτήκαμε το κράτος για να πλουτίσουμε.

Είμαστε αυτοί που το πρωί της Κυριακής θέλουμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά μιας ευημερούσας κοινωνίας και όχι αυτοί που, σφουγκοκολάριοι της εξουσίας, σέρνονται πίσω από αποτυχημένους πρωθυπουργούς……

Γι΄ αυτό και οφείλουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να θυμηθούμε τα «τιτιβίσματα» του Νίκου Χιωτάκη και να του αντιτάξουμε ένα μεγαλοπρεπές «κράξιμο»!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here