Ο Πάνος Καμμένος στη Γιάφκα 31/08/15

0
153

Σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9 και τον Σπύρο Χαριτάτο ο κ. Καμμένος έστρεψε τα βέλη του στο Γιάνη Βαρουφάκη και την τακτική του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον κατηγόρησε ότι ακολουθούσε το σχέδιο Σόιμπλε, ενώ υποστήριξε ότι η ιστορία θα αποδείξει αν ήταν συνεργός των δανειστών.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Καμμένος:

-Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Αυτό που κάναμε ήταν να εφαρμόσουμε την εντολή που πήραμε από το λαό, δηλαδή να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια(!!!), να συγκρουστούμε με τους δανειστές, να τους πούμε ότι η εποχή που θα παίρνουμε τα νομοσχέδια με email και θα φέρνουμε τα καινούρια μέσα σε μια εβδομάδα, έχει τελειώσει».

-Για το σχέδιο των δανειστών: «Αποκαλύφθηκε ότι το σχέδιο των δανειστών και ειδικά της Γερμανίας ήταν ένα. Να βγάλουν την Ελλάδα, από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη για να γλιτώσουν αυτό το τεράστιο κύμα μεταναστών, των 3 εκατομμυρίων προσφύγων που έρχονται από τη Συρία».

-Για το Γιάνη Βαρουφάκη: «Εκείνο που εμείς βλέπαμε σαν μια πιθανή διέξοδο, την τρίτη λύση, ήταν αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές και δεν ξέρω, η ιστορία θα δείξει, εάν μέσα σε αυτό το διάστημα είχαν και συνεργούς, όπως το Γιάνη το Βαρουφάκη. Είχε την ίδια άποψη με αυτή που είχε ο Σόιμπλε».

-Για την επιστροφή στη δραχμή: «Με το Λαφαζάνη στα Υπουργικά Συμβούλια καθόμασταν δίπλα. Αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα «όχι», σας το λεω ξεκάθαρα. Εάν δηλαδή η πατρίδα μας υπήρχε περίπτωση να μπει σε μια νέα λογική με ένα καινούριο νόμισμα και να παλέψουμε και μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα, θα το κάναμε. Με το Λαφαζάνη αυτό κουβεντιάζαμε. Από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο ρώταγα το Βαρουφάκη: «Υπάρχει δυνατότητα για δεύτερο πλάνο; Ποτέ δεν απάντησε».

-Για το νέο μνημόνιο: «Παραμένω βαθιά αντιμνημονιακός και το σχέδιο είναι να φύγουμε από το μνημόνιο, αλλά ο κόσμος πρέπει να διαβάσει τη συμφωνία. Έχει 86 δισ. ανάπτυξη. Έχει τη δυνατότητα να μπει μέσα το πακέτο Γιούνκερ».

-Για την υπόθεση Χαϊκάλη: «Δεν πρόκειται κανείς να είναι υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αν πρώτα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Ο κ. Χαϊκάλης έδωσε μια συνέντευξη Τύπου, αυτά που είπε ήταν αρκετά πειστικά. Δεν είναι δυνατόν να υπογράψω υποψηφιότητα του κ. Χαϊκάλη αν δεν ξεκαθαρίσει τη θέση του».

Δείτε την συνέντευξη φωτιά του Πάνου Καμμένου στον Σπύρο Χαριτάτο…..

{videobox}8SJAIK7CQAg{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here