Ο πλούτος στις Offshore των Panama Papers!

0
198

Πόσο σημαντικά είναι τελικά τα Panama Papers και τι δείχνουν για το σύστημα των offshore εταιριών σε φορολογικούς παραδείσους που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της φιλελεύθερης πολιτικής για τη μετακίνηση κεφαλαίων;

Δεν περιέχουν στοιχεία για τις ΗΠΑ κάτι που δείχνει πως είναι μάλλον αποσπασματικά, σταγόνα ενός ωκεανού πλούτου.

Περιέχουν στοιχεία για συνολικά 21 με 32 τρις δολάρια ιδιωτικού πλούτου που διέφυγε την φορολόγηση, όταν……το παγκόσμιο χρέος αυτή τη στιγμή είναι περίπου 60 τρις!

Ναι, καλά καταλάβατε: Τα Panama Papers περιέχουν στοιχεία για «κρυμμένο» πλούτο που αντιστοιχεί περίπου στο μισό χρέος όλων των χωρών του πλανήτη!

Ακόμη πιστεύεις πως η κρίση είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα και πως για αυτήν φταίνε οι μη ανταγωνιστικοί μισθοί και συντάξεις;

Το αόρατο κ-δάχτυλο της Αγοράς

Υ.Γ. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε τα ήδη γνωστά

-Περιλαμβάνουν στοιχεία για πολλά από τα σημαντικότερα πρόσωπα του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου. Μέσα στις λίστες του υπέρ-αντιπροσωπεύονται οι πολιτικοί που προωθούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές (Cameron, Macri, Poroshenko, Nawaz Sharif κοκ) και οι ευρωπαϊκές τράπεζες!

Όπως έχουμε μάθει υπάρχουν πολλά στοιχεία για ελληνικές επιχειρήσεις και σε αυτές παίζει εξέχοντα ρόλο ο κ. Παπασταύρου……το δεξί χέρι του Σαμαρά!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here