Ο Πολάκης ΖΗΤΑ την τιμωρία του εισαγγελέα για την κλήση σε ανωμοτί κατάθεση.

0
267

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κύριο Πλιωτά:

Κύριε εισαγγελέα, σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα σε πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρίου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ που ζήτησε την ανωμοτί κατάθεση μου λόγω της μήνυσης του Μένιου Φουρθιώτη που διέταξε προανάκριση, για τους εξής δυο λόγους:

1) Γιατί παρέβη τα άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος που σαφώς ορίζουν πως Βουλευτής δεν καλείται σε απολογία ούτε διώκεται αν δεν προηγηθεί άδεια ή άρση της ασυλίας από τη Βουλή των Ελλήνων. Άγνοια νόμου από εισαγγελικό λειτουργό ιδιαίτερα δεν γίνεται ούτε δεκτή ούτε ανεκτή.

2) Γιατί ανέθεσε την προανάκριση της εν λόγω υπόθεσης στο «Τμήμα Ασφαλείας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ,λες και κινδυνεύει το πολίτευμα από μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου !!! (ή από το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που εκλήθη και αυτός από το ίδιο τμήμα για την ίδια μήνυση)

ΣΗΜΕΙΩΝΩ πως ο εν λόγω ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δημοσιευμάτων που κοινοποιώ έχει ιδιαίτερο «ιστορικό» υποθέσεων που ασκεί διώξεις η αρχειοθετεί. (Προφανώς όλως τυχαίως και εκ παραδρομής…)

Πράγμα που επιβεβαιώνει στα ματιά και στη λογική μου, πως η εν λόγω κλήση σε εμένα δεν ήταν «λάθος» αλλά έχει βαθύτερα αίτια.

Υ.Γ.1. Περιμένω να λάβω την επίσημη ανάκληση της παράνομης, αντισυνταγματικής, παρακρατικής και χουντικής έμπνευσης κλήσης μου σε ανωμοτί κατάθεση. Γιατί βέβαια το δελτίο τύπου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που μιλάει για «παραδρομή και ανάκληση» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ διοικητική πράξη.

Υ.Γ.2. Κύριε Τασουλα, Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων: Όπως σας ζήτησα στη δια ζώσης συνάντηση μας πριν λίγη ώρα, πρέπει και εσείς επίσημα να ζητήσετε εκ μέρους της Βουλής τον πειθαρχικό έλεγχο του κυρίου ΑΝΔΡΕΟΥ, πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα για να διαφυλάξετε το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να μην ξανά-υπάρξει τέτοια…. «παραδρομή» ούτε στο εγγύς ούτε στο απώτερο μέλλον.

Παύλος Πολάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here