Ο πολυμαθέστατος Υπουργός και η καταλήστευση των χρημάτων των καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας…του Μάριου Ευρυβιάδη.

0
102

Ο πολύς Υπουργός τον Οικονομικών της Κύπρου κ. Γεωργιάδης, που μυαλό έχει αλλά νουν δεν έχει, (Δημόκριτος: «πολλοί πολυμαθείς νουν ουκ έχουσιν» – πολλοί, ενώ γνωρίζουν από μάθηση πολλά, νουν δεν έχουσιν), επαναλαμβάνει συνεχώς πως η Λαϊκή ήταν μια χρεωμένη και χρεωκοπημένη τράπεζα και πως κακώς οι πολίτες την πίστευαν και κατέθεταν τα λεφτά τους σε αυτή.

Εδώ μιλάμε για μια από τις δυο θεσμικές τράπεζες του κράτους. Και επιμένει ο κύπριος Υπουργός πως καλώς «κουρεύτηκαν» οι καταθέτες της – μια λέξη με «οργουελιανή» πλέον έννοια – δηλ. ληστεύθηκαν με την ενεργή συμμετοχή του ιδίου ως θεσμικού παράγοντα και του προέδρου του.

Όχι έντιμε κύριε. Όλο το κράτος ήταν χρεωκοπημένο το 2013 και για αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη και ο πρόεδρος που τώρα εσύ περήφανα υπηρετείς. 

Αυτός παραβίασε τους νόμους του κράτους διότι, άκουσον άκουσον, κάποιοι πιστολάδες στο Eurogroup – ενός αυθαίρετου ευρωπαϊκού θεσμού – απειλούσαν να τον «παίξουν», τάχατες. 

Άσε τις ανοητολογίες έντιμε κ. Υπουργέ και ασχολήσου με το κλέψιμο των οικονομιών του κόσμου, που τις κέρδισαν με τον ιδρώτα τους. 

Είναι οι καταθέτες της Λαϊκής που έσωσαν την Τράπεζα Κύπρου και την κυπριακή οικονομία. Όλοι οι υπόλοιποι το γνωρίζουν αυτό. Το γνωρίζεις και εσύ. Μην παίζεις «πελλόν»!

Οι εκλογές βρίσκονται στη γωνία και δεν θα περάσουν πλέον οι εξυπνάδες σας. Δεν θα είσαι αιώνιος άρχων, κ. Υπουργέ. Ούτε ο πρόεδρος σου. Καταλάβετέ το. 

Θα πρέπει, όταν απομακρυνθείτε από την εξουσία να έχετε αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητες σας όσο και για τις αρετές σας.

Όχι ως άρχοντες που καταλήστευσαν τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν τους θεσμούς του κράτους!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code