Ο Πούτιν το Είπε και το Έκανε: Ανακοίνωσε απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου στα κράτη τα οποία υιοθέτησαν το πλαφόν.

0
215

Διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τις εξαγωγές πετρελαίου και παραγώγων του σε όσα κράτη υιοθέτησαν το πλαφόν στην τιμή του, υπέγραψε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν!

Το μέτρο, όπως αναφέρει το εν λόγω διάταγμα, θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Ιουλίου 2023 και αποτελεί την πρώτη ηχηρή απάντηση του Πούτιν στο πλαφόν, το οποίο επέβαλαν η G7, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αυστραλία.

Στις 9 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει «ανόητη» την επιβολή πλαφόν, λέγοντας πως το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων το βαρέλι ανταποκρίνεται στην τιμή στην οποία πουλά ήδη η Ρωσία.

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Ρωσίας το 2023 μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο 2%, καθώς το πλαφόν στην τιμή του Ρωσικού πετρελαίου αναμένεται να συρρικνώσει τα έσοδα από τις εξαγωγές, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Μόσχα γνωστοποίησε ότι η επιβολή πλαφόν ενδέχεται να την οδηγήσει σε απόφαση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 5%-7% στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here