Ο σέξι άσχημος Ισπανός γόης Χαβιέ Μπαρδέμ!

0
1156

Μόλις το Νοέμβριο κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Ισπανός σταρ Χαβιέ Μπαρδέμ πρόκειται να πάρει το ρόλο του Μαυρογένη πειρατή με τον παπαγάλο, στην ταινία Πήτερ Παν του Τζο Ράιτ και πριν καλά – καλά κρυώσουν τα νέα μάθαμε ότι μάλλον ο Χιου Τζάκμαν θα τον υποδυθεί, γιατί ο Μπαρδέμ πιστεύει ότι αυτή είναι μια χιλιοειπωμένη ιστορία που δεν έχει τίποτα πια να δώσει στο κοινό.

Ας είναι, πριν λίγες μέρες είδαμε και το διαφημιστικό σποτ που συμμετέχει ο επιβλητικός με το 1,83 ύψος του, Μπαρδέμ για τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» στο πλευρό των οποίων στέκεται και φέτος, με την περίφημη κραυγή που βγάζει.

Γενικά σαν ιχθύς που είναι ο Χαβιέ είναι ευαίσθητος και δεν διστάζει μάλιστα να κατέβει στο δρόμο με πανό, με τους συμπατριώτες του στις διαδηλώσεις που κάνουν για την κρίση στη χώρα τους. Και ειλικρινά δεν μοιάζει καθόλου με τους χαρακτήρες που υποδύεται, ο σέξι άσχημος Ισπανός γόης. Γιατί ο Μπαρδέμ τάχει όλα!

Ποιος είναι; 

Ο Χαβιέ-Άνχελ Ενσίνας-Μπαρδέμ γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 1969 στην πρωτεύουσα των ισπανικών Καναρίων Νήσων Λας Πάλμας. Η μητέρα του ήταν ηθοποιός κι ο πατέρας του επιχειρηματίας . Οι δυο τους λίγο μετά τη γέννηση του χώρισαν και η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της. Πολλοί συγγενείς από το σόι της ήταν ηθοποιοί.

Ο παππούς του, ο θείος του, ακόμη και τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια του ο Κάρλος κι η Μόνικα. Όμως έχει και πολιτικό υπόβαθρο, αφού ο θείος του φυλακίστηκε από τον Φράνκο για τα αντιφασιστικά φιλμ του . Ο Μπαρδέμ μεγάλωσε με τη Ρωμαιοκαθολική πίστη από τη γιαγιά του. Τώρα δηλώνει άθεος.

Σαν παιδί περνούσε πολύ χρόνο στα θέατρα και σε στούντιο που γυρίζονταν ταινίες. Στα 6 του μάλιστα έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στην ταινία «Ελ Πικάρο». Μέχρι τα 24 του έπαιζε ράγκμπυ στην Εθνική Νέων Ισπανίας.

Του άρεσε η ζωγραφική και πήγε στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Μαδρίτη, αλλά φως δεν έβλεπε. Το ένστικτό του τού έλεγε πως δεν θα γινόταν ποτέ καλός ζωγράφος, και τα παράτησε.

Ευτυχώς γιατί ο κινηματογράφος κέρδισε ένα μεγάλο ταλέντο. Έχοντας ανάγκη από χρήματα δεν δίστασε να κάνει ακόμη και τον στρίπερ σε ένα κλαμπ για μια νύχτα.

Η καριέρα του

Μέχρι να μάθει καλά αγγλικά γύριζε ταινίες μόνο στα Ισπανικά. Ανάμεσα στα πάμπολλα φιλμ τα βραβεία και τις διακρίσεις που έχει πάρει στεκόμαστε με θαυμασμό σε ορισμένα.

Το 2000 ήταν ο πρώτος Ισπανόφωνος ηθοποιός που προτάθηκε για Όσκαρ για τη συμμετοχή του στην ταινία «Πριν η νύχτα πέσει», όπου υποδύθηκε τον Κουβανό ποιητή Ρεϊνάλντο Αρένας και όχι μόνο έμαθε την κουβανέζικη προφορά, αλλά έμαθε και αγγλικά με κουβανέζικη προφορά κι έχασε και πολλά κιλά.

Ήταν τόσο καλός, που ο Αλ Πατσίνο δεν δίστασε να του τηλεφωνήσει στις 3 το ξημέρωμα για να τον συγχαρεί . Το 2004 κέρδισε στο Φεστιβάλ Βενετίας το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου για το «Η θάλασσα μέσα μου».

Ο Χαβιέ τότε ήταν 30 ετών και βρισκόταν μόλις ξημέρωνε στο σετ του γυρίσματος, για το μακιγιάζ του που κρατούσε πέντε ώρες για να τον δείχνει 55άρη. Το 2006 είχε πρωτεύοντα ρόλο στα «Φαντάσματα του Γκόγια» μια ακόμη αριστουργηματική ερμηνεία του.

Το 2007 κέρδισε Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για το «Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους» το οποίο αφιέρωσε στη μητέρα του που τον είχε συνοδεύσει στην απονομή, στους συμπατριώτες του και στην πατρίδα του. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στο υπέροχο «Έρωτας στα χρόνια της χολέρας».

Ο μέγας και πολύς Φράνσις Φορντ Κόπολα τον ονόμασε διάδοχο του Τζακ Νίκολσον, του Αλ Πατσίνο και του Ρόμπερτ ντε Νίρο γιατί σαν κι εκείνους είναι ακούραστος, πεινασμένος για δουλειά, φιλόδοξος και πάντα πρόθυμος να κάνει κάτι παραπάνω από το να επαναπαύεται στις δάφνες του.

Το 2008 ήταν μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά με το «Βίκυ, Κριστίνα, Μπαρτσελόνα» του Γούντι Άλλεν, όπου ξαναβρέθηκαν με την Πενέλοπε Κρουζ, η πρώτη φορά ήταν στο «Χαμόν, χαμόν» την παρθενική ταινία της Πενέλοπε το 1992, κι από τότε δεν χώρισαν. Πέρσι τον είδαμε στο Μποντικό «Σκάιφολ» και φέτος στο « Ο δικηγόρος» του Ρίντλεϋ Σκοτ.

Ο γάμος με την Πενέλοπε

Με την Πενέλοπε παντρεύτηκαν το 2010 στο σπίτι φίλων τους στις Μπαχάμες, σε στενό οικογενειακό κύκλο, και γενικά είναι ζευγάρι χαμηλών τόνων. Απέκτησαν δυο παιδιά, τον Λεονάρντο στις 22 Ιανουαρίου 2011 στο Λ. Α. και τη Λούνα στις 22 Ιουλίου 2013 στη Μαδρίτη.

Στην Πενέλοπε δεν αρέσει ούτε το Λος Άντζελες για να μεγαλώσει τα παιδιά της, ούτε η Μαδρίτη όπου μένουν κι όλοι τους γνωρίζουν. Της άρεσε πολύ το Λονδίνο όμως όταν έμεναν εκεί στο Τσέλσι, στα γυρίσματα του Χαβιέ για το «Σκάιφολ» και σκέφτονται σοβαρά να μετακομίσουν στην Αγγλία.

Το αστέρι του βρίσκεται στο Χόλλυγουντ Γουώκ οβ Φεημ από τις 8 Νοεμβρίου του ‘12, μπροστά από το θέατρο Ελ Καπιτάν.

Τι έχει πει σε συνεντεύξεις

*Δεν ξέρει να οδηγεί
*Το ΄90 κάποιος άγνωστος σε μια ντίσκο τον ρώτησε το όνομά του, ο Χαβιέ απάντησε εκείνος στα καλά καθούμενα του έριξε μια μπουνιά και τούσπασε τη μύτη. Από τότε η μύτη του παραμορφώθηκε. Λένε ότι έκανε πλαστική το 2013.
* Το περιοδικό Empire το 2007 τον επέλεξε σαν ένα από τους 100 πιο σέξι σταρς στην ιστορία του κινηματογράφου
* Είναι καλοί φίλοι με τον Τζος Μπρόλιν και τον πρώην της γυναίκας του Τομ Κρουζ.
* Με την Κριστίνα Πάχες είχαν δεσμό 10 ετών.
* Είναι ένας από τους 8 ηθοποιούς που έχουν κερδίσει για το ίδιο έργο βραβεία
Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA & SAG.
* Θα έπαιζε στο Nine, αρνήθηκε το ρόλο και τον πήρε ο Ντάνιελ- Ντέη Λιούις.
* Ένοιωθε νευρικότητα όταν γύρισε το «Eat, pray, love» με την Τζούλια Ρόμπερτς, ηθοποιό μεγάλου βεληνεκούς.
* Αλλιώς εκφράζω σε ένα ρόλο τα αισθήματά μου στα ισπανικά, με πάθος, κι αλλιώς στα αγγλικά που δεν είναι η γλώσσα μου.
* Η προτεραιότητά μου δεν είναι τα χρήματα. Δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά σπίτια, τα πολλά αυτοκίνητα.
* Λέω πάντα δεν πιστεύω στο Θεό, πιστεύω στον Αλ Πατσίνο. Αν μου τηλεφωνήσουν ποτέ να πρωταγωνιστήσω μαζί του θα τρελαθώ.
* Το μόνο που μπορώ να κάνω στη ζωή μου είναι η ηθοποιία, αν και δεν αισθάνομαι πολύ άνετα μ αυτό επειδή είμαι ντροπαλός, αλλά δεν το δείχνω.
*Υποστηρίζει την Green Peace , το σύλλογο «Artists for peace & justice» , βοήθησε να χτιστούν σχολεία μετά σ το σεισμό το 2010 στην Αϊτή.
* Όταν οι αδελφοί Κοέν με κάλεσαν να παίξω στο «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους» τους είπα: Μάλλον λάθος ηθοποιό διαλέξατε. Εγώ δεν μιλώ αγγλικά καλά, δεν οδηγώ, και μισώ τη βία.» Εκείνοι γέλασαν κι απάντησαν: « ίσως γι αυτό να σε διαλέξαμε.»
*Η φήμη δεν με άλλαξε καθόλου . Φοράω συνήθως το καπέλο και τα μαύρα γυαλιά μου και πάω οπουδήποτε.
*Λέω καμιά φορά στον εαυτό μου τι κάνεις σ αυτή τη δουλειά; Γιατί δεν είσαι στην Αφρική να βοηθάς αυτούς που υποφέρουν. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω γιατί είμαι υποχόνδριος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here