Ο Σόϊμπλε «θάβει» την Ελλάδα αλλά στηρίζει την Ισπανία και Πορτογαλία!

0
163

Ο χερ Σόϊμπλε στηρίζει και πολεμά κυβερνήσεις στην ΕΕ ανάλογα με τα κέφια του. Την ελληνική είναι γνωστό ότι δεν την πολυσυμπαθεί. Για αυτό ότι κι αν ζητηθεί για την Ελλάδα η απάντηση είναι όχι. Αντιθέτως για την Ισπανία και την Πορτογαλία ο κατά τ΄ άλλα σκληρός Σόϊμπλε έσπευσε να διατάξει την ΕΕ να μην λάβουν μέτρα εναντίον τους λόγω των ελλειμμάτων τους.

Όπως γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προφανώς επηρέασε την απόφαση της Κομισιόν να μην επιβάλλει κυρώσεις λόγω των ελλειμμάτων τους στις δύο χώρες της Ιβηρικής.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη 27/07/2016 ο αρμόδιος για το ευρώ και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, η ΕΕ δεν θα επιβάλει τελικά κυρώσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των δύο χωρών!!

Σύμφωνα με τη Handelsblatt, επενέβη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε για να εμποδίσει την επιβολή τους. Διάφοροι επίτροποι, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, έλαβαν ένα τηλεφώνημα από τον Σόιμπλε, όπως πληροφορήθηκε η εν λόγω εφημερίδα από υψηλόβαθμο διπλωμάτη της ΕΕ.

Μερικά τηλεφωνήματα, σύμφωνα με τη Handelsblatt, τα έκανε από κοινού με τον Ισπανό ομόλογό του, Ντε Γκουίντος, από την Κίνα όπου γινόταν η σύνοδος κορυφής των G-20.

Προφανώς τον Σόιμπλε τον ενδιαφέρει να στηρίξει την παλαιά και νυν χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση της Μαδρίτης, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας και προσθέτει πως αποτέλεσμα της παρέμβασης Σόιμπλε ήταν να ταχθούν τελικά την Τετάρτη μόνο τέσσερις επίτροποι υπέρ των κυρώσεων.

Αυτός είναι ο χερ Σόϊμπλε…

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here