Ο τελευταίος άνθρωπος του Τσέρνομπιλ…..που δεν το εγκατέλειψε ποτέ!!

0
314

Το 1986, μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, που σκόρπισε ραδιενέργεια στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν άλλη στέγη.

Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του 90χρονου σήμερα Ivan Shamyanokο, ο οποίος δεν εγκατέλειψε το χωριό του, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, όπου έγινε το δραματικό αυτό πυρηνικό ατύχημα.

Ο Shamyanok παρέμεινε στο σπίτι του στο χωριό Tulgovichi, ενώ χαρακτηριστικά λέει ότι αυτό είναι και το μυστικό που του έχει δώσει ζωή και είναι πολύ καλά μέχρι και σήμερα. Ότι δηλαδή, δεν άφησε το σπίτι του μετά την καταστροφή και επέλεξε να μείνει εκεί.

Από την ημέρα του ατυχήματος στις 26 Απριλίου 1986 ο 90χρονος δεν έχει εμφανίσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας αλλά και κάτι που ενδεχομένως να προέρχεται εξαιτίας του πυρηνικού ατυχήματος.

«Και η αδελφή μου ζούσε εδώ με τον άνδρα της. Αποφάσισαν να φύγουν και πέθαναν από το άγχος. Εγώ δεν αγχώνομαι. Τραγουδώ, κάνω βόλτες και παίρνω τα πράγματα χαλαρά όπως ζω»……εξομολογείται ο 90χρονος παππούς.

Ακόμα λέει πως και μετά την καταστροφή συνέχισαν να τρώνε λαχανικά, φρούτα, γάλα και κρέας από τα ζώα που είχαν, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ένα φορτηγό με προμήθειες περνά κάθε εβδομάδα από το σπίτι του παππού, ενώ τον περιποιείται η εγγονή του, που τον επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα.

Ένα μικρό ποτήρι βότκα την ημέρα τον βοηθά και του ανοίγει η όρεξη!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here