Ο τρομπονίστας Steve Turre.

0
290

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 ο Steve Turre: Ο άνθρωπος που παίζει τα ιερά κοχύλια της τζαζ!!

Steve Turre τρομπόνι, κοχύλια,
Nino Menci πιάνο,
Marco Marzola μπάσο
Dion Parson ντραμς,
Bruce Williams άλτο και σοπράνο σαξόφωνο.

Ο Steve Turre είναι ο πιο ολοκληρωμένος τρομπονίστας της σύγχρονης τζαζ σκηνής διεθνώς. Και πέρα από του να είναι σπουδαίος μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής είναι και μοναδικός στο να παίζει κοχύλια! 

Αυτή του η μοναδικότητα και η ικανότητά του να βγάζει από τα κοχύλια έναν εκπληκτικό ήχο τον ξεχωρίζει σαν popular image και τον τοποθετεί στην πρώτη γραμμή.

Αυτή του η ξεχωριστή ιδιότητα είναι που εκλαμβάνεται σαν ιδιαίτερο gimmick και σαν «επικοινωνιακός» καταλύτης. Από μόνο του αυτό το γεγονός πουλάει σαν ατραξιόν! Όμως ο Steve Turre έχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω του…

Ο Steve Turre ήταν από την αρχή ένας δραστήριος τζάζμαν, που έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα.

Το άλμπουμ «Sanctified Shells» του 1993 είναι ένας πραγματικός καθρέφτης της ολοκληρωμένης καλλιτεχνικής προσωπικότητας του Steve Turre που ξεπερνάει φυσικά ακόμα και αυτή τη «νεωτερικότητα» του να επικεντρώνεται η μουσική στα κοχύλια.

Στο άλμπουμ αυτό διακεκριμένος guest είναι ο Dizzy Gillespie. Από εκεί και μετά, ο Steve Turre είναι το Νο 1 τόσο στο τρομπόνι όσο και στα miscellaneous instruments.

Πρακτικά, όλα του τα επόμενα άλμπουμ στην Antilles ή στην Verve είχαν να επιδείξουν μουσική υψηλής στάθμης – αλλά και ιδιαίτερα γοητευτικής φύσης.

Μέχρι σήμερα ο Steve Turre δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται μουσικά και να διευρύνει συνεχώς την καλλιτεχνική του υπόσταση – βασισμένος γερά στην παράδοση αλλά βλέποντας συνεχώς προς το μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here