Ο Τσαβούσογλου προαναγγέλλει εισβολή στο Καστελλόριζο.

0
520

Η φράση «κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Καστελλόριζο» που ανάρτησε επισήμως το Tουρκικό Yπουργείο Eξωτερικών, παραπέμπει στις μαύρες μνήμες πριν από την εισβολή στην Κύπρο.

Και κάποιοι στην Ελλάδα προφανώς έχουν ζηλέψει την τύχη του προδότη δικτάτορα Ιωαννίδη. Δεν εξηγείται αλλιώς πως την στιγμή που έχουμε ευθεία τουρκική απειλή και παρατεινόμενη τουρκική παραβίαση εθνικής κυριαρχίας, εμείς ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός από την πραγματική απειλή.

Έχουμε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι εάν εκβιάζεται από τους επιχειρηματίες που τον υποστήριξαν, δύο εκ των οποίων συνδέονται φανερά ή αδιαφανώς με το τουρκικό κράτος, καλό θα είναι να βγει και να το πει δημοσίως και να είναι σίγουρος ότι όλοι οι Έλληνες θα σταθούν στο πλευρό του και θα τους τσακίσουν. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, φλερτάρει με την τύχη του Ιωαννίδη.

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί το Tουρκικό Yπουργείο Eξωτερικών είναι ξεκάθαρη και συνιστά ευθεία απειλή κατά του Καστελλόριζου:

«Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελλόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων».

Φυσικά η Τουρκία δεν έχει απολύτως κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στο Καστελόριζο, όπως φυσικά δεν είχε και κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στην Κύπρο.

Όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εισέβαλε στην Κύπρο επικαλούμενη τις εγγυήσεις, διότι η ίδια ήταν εγγυήτρια δύναμη, χρησιμοποιεί τώρα την ίδια ακριβώς ρητορική για το Καστελόριζο.

Συνεχίζει μάλιστα επιτιθέμενη στην Ελλάδα:

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναέριου χώρου».

Και κλείνει με το αδιανόητο: «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό»

Ο διάλογος άνευ όρων φυσικά είναι παράδοση άνευ όρων της Ελλάδος ως ηττημένης σε κάποιο πόλεμο που δεν έγινε ποτέ.

Αναμένουμε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτή την Eυθεία Aπειλή…

Πηγή olympia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here