Ο υπερασπιστής της Λευκωσίας το 1974…..κρούει κώδωνα κινδύνου για τη «λύση» στην Κύπρο!

0
93

Ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος ήταν επικεφαλής των ηρωικών στρατιωτών που το 1974 απέτρεψαν την ολοκληρωτική κατάληψη της Λευκωσίας από τις δυνάμεις του Αττίλα. Η επική μάχη που έδωσαν έχει μείνει στην ιστορία!

Ο Στρατηγός μιλά σπάνια. Για αυτό και ήταν τιμή μας η αποδοχή του να μιλήσει στο Militaire.gr σε μια συνέντευξη.

Ο υπερασπιστής της Λευκωσίας παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Για αυτό και η υπενθύμιση που κάνει για τα όσα είχε δηλώσει την περίοδο που η «διεθνής κοινότητα» προσπαθούσε να μας επιβάλλει το σχέδιο Ανάν, έχει τη σημασία της.

Ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος μ΄ ένα κείμενό του στην προσωπική του σελίδα στο facebook μας θυμίζει τι είχε πει το 2002 και μας επισημαίνει πως ότι είχε πει ισχύει στο ακέραιο.

Αυτές τις ώρες που το Κυπριακό βρίσκεται σε κρισιμότατη φάση αλλά εμείς στην Αθήνα ασχολούμαστε με το…ΕΣΡ , νομίζουμε ότι πρέπει να δώσουμε σημασία στα λόγια του Στρατηγού Αλευρομάγειρου.

Τι γράφει: 14 χρόνια από τότε που απεδόθη το άθλιο σχέδιο Αναν, η τότε δήλωσή μου ισχύει στο ακέραιο και σήμερα.

Δημήτρης Αλευρομάγειρος – Το σχέδιο ουσιαστικά διχοτομεί την Κύπρο

Ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, ο οποίος το 1974 πολέμησε ενάντια στην τουρκική εισβολή ως ταγματάρχης-διοικητής του 336 Τάγματος Κυπρίων Εθνοφρουρών, σε δήλωσή του στον «Ρ» σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τόνισε:

«Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (19.00 της 11/11/02) δε γνωρίζουμε τίποτα ούτε για το περιεχόμενο του σχεδίου ούτε για τη συνοδεύουσα αυτό επιστολή-χρονοδιάγραμμα του ΓΓ του ΟΗΕ. Συνεπώς – λογικά – δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα σχέδιο που δε γνωρίζουμε.

Επειδή, όμως, έχουν δει το φως της δημοσιότητας «διαρροές» του σχεδίου και οι οποίες συνήθως επαληθεύονται, θα σχολιάσουμε αυτές.

Το σχέδιο, με οποιαδήποτε μορφή (Βελγικού ή Ελβετικού ή άλλου τύπου):

Α. Ουσιαστικά διχοτομεί την Κύπρο, πράγμα που απαγορεύει η ιδρυτική πράξη συγκρότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Β. Η πρόσβαση των Ελληνοκυπρίων στο κατεχόμενο τμήμα είναι σχεδόν μηδενική, εν αντιθέσει με την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στο ελεύθερο τμήμα.

Γ. Δεν υπάρχει πρόνοια για την αποχώρηση των εποίκων και την απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής. Ο αριθμός των 35.000 εποίκων που αναγράφεται θα αποδειχθεί στην πράξη ανεφάρμοστος αφού δύναται να αντικατασταθεί οποτεδήποτε.

Δ. Το σύστημα διακυβέρνησης (4 Βουλές, 3 Κυβερνήσεις, 3 ιθαγένειες, πάμπολλα βέτο, εγγυήτριες δυνάμεις) εκτός του ότι είναι πολιτικά απαράδεκτο, είναι και πρακτικά ανεφάρμοστο και κυρίως επιτρέπει την οποιαδήποτε επέμβαση, δηλαδή έχουμε την πλήρη κατάργηση ενός κράτους και την αντικατάστασή του με ένα κράτος πολλαπλών και άλληλο-συγκρουόμενων κηδεμονιών.

Αυτά με «αντάλλαγμα» μια μερική επιστροφή εδαφών και την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ. (Γιατί παρά τη ρητή διαβεβαίωση του Ελσίνκι, ουσιαστικά βρισκόμαστε προ αυτού του εκβιασμού).

Τι πρέπει να γίνει;

Άλλο κατευναστική πολιτική και άλλο υποτέλεια. Συνεπώς αυτή την ύστατη στιγμή όλοι (λαοί Ελλάδας και Κύπρου μαζί με τις Κυβερνήσεις και τον πολιτικό κόσμο) πρέπει να πιέσουμε – και μπορούμε – να εφαρμοστεί η απόφαση του Ελσίνκι για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ, που ουσιαστικά νομιμοποιούν το έγκλημα της εισβολής και κατοχής, το οποίο έχει κατ’ επανάληψη καταδικαστεί από τη Διεθνή Κοινότητα και με ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ».

Υ.Γ. Ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος μιλά για την μάχη της Λευκωσίας

{videobox}UAdKpsdCQtc{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code