Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης.

0
317

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, ημέρα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου και σε μια περίοδο που το μέλλον φαίνεται σκοτεινό και δυσοίωνο, μια κωμωδία του ’60, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», επιστρέφει για να μας θυμίσει την αισιοδοξία και την χαρά της ζωής!

Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν την κλασσική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, την συντόνισαν με τους ρυθμούς και τις ταχύτητες της σύγχρονης έκφρασης, αλλά ταυτόχρονα διατήρησαν όλη την γλύκα και την γενναιόδωρη αίσθηση του χιούμορ του Σακελλάριου.

Εμπιστεύτηκαν την παράσταση σε ένα σύνολο ηθοποιών, που φέρνουν νέο αίμα και οξυγόνο στην παράδοση της ελληνικής κωμωδίας. 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Σπύρος Πούλης, Βάσω Γουλιελμάκη, Μαρία Ανδρούτσου, Χριστίνα Τσάφου, Μάνος Παπαγιάννης, Γιάννης Μποστατζόγλου, Χάρης Γρηγορόπουλος.

Στο έργο, που έχει γνωρίσει διαχρονικά τεράστια επιτυχία, ο άπιστος Θοδωράκης επινοεί τον φίλο του Λευτεράκη για να δικαιολογεί τα ταξίδια και τις απουσίες του από το σπίτι.

Τι γίνεται όμως όταν ο Λευτεράκης εμφανίζεται μπροστά του με σάρκα και οστά..; Γρήγοροι ρυθμοί, ανατροπές, κωμικές καταστάσεις και ακόμη πιο κωμικές ερμηνείες, λίγη νοσταλγία, κυρίως όμως η αισιόδοξη και «ατρόμητη» μπροστά στις δυσκολίες ματιά του Σακελλάριου.

Όταν οι καταστάσεις ζορίζουν, οι φίλοι είναι δίπλα μας και δίνουν τη λύση.. Τότε. Και τώρα!

Απόδοση κειμένου/Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά.
Κουστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος.
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Πασσάς, Χρύσα Κλούβα

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 19:00, Παρασκευή 21:00
Σάββατο και Κυριακή: 18:00, 21:00.

Τιμές εισιτηρίων: 20, 18, 15, 12.

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά με το διάλειμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή για μας κάθε Λευτέρης-Ελευθερία είναι φίλος/η, θα μπαίνει ΔΩΡΕΑΝ στο Θέατρο, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here