Ο Χιωτάκης κουμπάρος του Σαμαρά αντιμέτωπος με την Αριστερά!

0
267

«Γαλάζιοι» εμφύλιοι, ανεξάρτητες υποψηφιότητες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς που προσπαθούν να συσπειρώσουν τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους και να κάνουν την έκπληξη σε μια παραδοσιακά δύσκολη περιοχή για την Αριστερά χαρακτηρίζουν το σκηνικό των δημοτικών εκλογών στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει τις υποψηφιότητες του Δήμου Κηφισιάς: 

Έξι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κηφισιάς, καθώς ένας από τους υποψηφίους αποσύρθηκε πριν από λίγες μέρες.

Ο επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου είναι κουμπάρος.

Έχει υποστεί φθορά αλλά η σύμπραξή του με τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Βασίλη Βάρσο, του δίνει αρκετές πιθανότητες επιτυχίας.

Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Χιωτάκη ήταν ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Θωμάκος, που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και έχει συγκροτήσει μία πολυσυλλεκτική παράταξη με στελέχη και από τον κεντροαριστερό χώρο.

Στον χώρο της Κεντροαριστεράς κινείται ο Πάνος Ραυτόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Κηφισιάς, που προσπαθεί να καλύψει το κενό στον κεντροαριστερό χώρο που υπάρχει στην περιοχή με στελέχη από τη ΔΗΜΑΡ και την Ελιά. 

Ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κανακάκης είναι γιος του πρώην δημάρχου Μιχάλη Κανακάκη και με την παράταξή του έχουν συμπράξει άλλοι δύο συνδυασμοί (των Γιώργου Σκορδίλη και Γιάννη Τσαγκάρη), κάτι που ενισχύει τη δυναμική του.

Τη στήριξη του ΚΚΕ έχει ο Νίκος Σφαντός. Υποψήφιος με τη στήριξη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι ο Γιάννης Καπάτσος, στον συνδυασμό του οποίου είναι υποψήφια η Ολγα Βλάχου, μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα που τραυματίστηκε σοβαρά στη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στο Νέο Ηράκλειο.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here