Παίζει με τη φωτιά η Τουρκία: Νέα παράνομη navtex με ασκήσεις μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ για να «σταματήσουν» το Nautical Geo.

0
174

Πριν καλά καλά φτάσει το Nautical Geo στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι Τούρκοι έσπευσαν να δηλώσουν παρόν στο πεδίο και με παράνομη navtex για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, προχωρούν ένα βήμα περαιτέρω κατά του πολυμερούς σχήματος Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ που έχει μισθώσει το ερευνητικό σκάφος.

Με την υπ’ αριθμό 0880/21 παράτυπη ναυτική οδηγία που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, οι Τούρκοι έκαναν το πρώτο προκλητικό βήμα.

Ο χάρτης με το κίτρινο είναι η περιοχή της τουρκικής navtex. Πηγή εικόνας: Hellasjournal.

Την ώρα που τα βλέμματα στρέφονται για τις επόμενες ημέρες στην κυπριακή ΑΟΖ και τις έρευνες που ξεκινά το ερευνητικό Nautical Geo, από σήμερα έως τις 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη σχετική navtex, η Άγκυρα δείχνει την διάθεσή της να βάλει φωτιά και πάλι στην περιοχή και μάλιστα προχώρησε κι ένα επιπλέον βήμα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας.

Ο χάρτης με τις δυο περιοχές, με το γαλάζιο είναι η navtex του Nautical Geo και με το μπορντό navtex για ασκήσεις με πυρά της Τουρκίας. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

«Η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα ισορροπία εναντίον της Τουρκίας με την αύξηση εξοπλισμών. Αναλαμβάνονται διπλωματικές προσπάθειες εναντίον της Ελληνικής επιθετικής συμπεριφοράς και θα δοθεί η αναγκαία απάντηση επί του πεδίου», λέει μεταξύ άλλων η Τουρκία και επαναφέρει ξανά θέμα αποστρατιωτικοποίησης σημειώνοντας ότι η Ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει σε χιλιάδες παραβιάσεων το 2021 του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code