Παγκόσμια Ξεφτίλα! Το διεφθαρμένο Πολιτικό σύστημα μας έκανε μπανανία!

0
461

Οι ΗΠΑ προσφέρουν πολιτικό άσυλο στους 3 Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες!

Μια πρωτόγνωρη εξέλιξη, ακολουθεί το συμβιβασμό των αμερικανικών αρχών με τη Νovartis και το υπέρογκο πρόστιμο των 345.000.000 ευρώ, μετά την παραδοχή των αθέμιτων πρακτικών της φαρμακευτικής εταιρίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «tvxs.gr» οι Αμερικανοί προτείνουν στους τρεις Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες, την παροχή πολιτικού ασύλου στις ΗΠΑ καθώς φοβούνται ότι η παραμονή τους στην Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο τόσο για τη φυσική τους ασφάλεια όσο και για το ενδεχόμενο να γίνουν στόχος συστηματικής καταδίωξης από Έλληνες εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο.

Η παροχή πολιτικού ασύλου σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύει πόσο κομβικός είναι ο ρόλος και η αξιοπιστία των τριών Ελλήνων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που κατέθεσαν στις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ, ώστε να οδηγηθούν στην ενοχή της Novartis.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι με το σκάνδαλο Πολιτικοί έχουν κατ΄ επανάληψη απειλήσει τους προστατευόμενους μάρτυρες των ελληνικών δικαστικών αρχών με αποκάλυψη και εξόντωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του συμβιβασμού προβλέπει τριετή αναστολή για τη δίωξη της Novartis, κάτι που σημαίνει ότι αν η Novartis παραβιάσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, η δίωξη θα επανέλθει στην αμερικανική δικαιοσύνη και οι μαρτυρίες των τριών Ελλήνων θα είναι κρίσιμες όσο και απαραίτητες.

Ποιους «φωτογραφίζουν» οι ΗΠΑ ως πρωταγωνιστές του σκανδάλου

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με νομικές πηγές, εκτός από τη σημασία που δίνουν οι Αμερικανοί στο ρόλο των προστατευόμενων μαρτύρων, το κείμενο του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης περιγράφει ουσιαστικά και τη μεθοδολογία που ακολουθούσε η Novartis για την επιρροή των Κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι «Εργαζόμενοι 1 & 2» είναι τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis Hellas που κατέστρωναν τα «project» για την εισαγωγή κάθε φαρμάκου στην ελληνική αγορά, τη στρατηγική χειραγώγησης και ανταλλαγμάτων με τους γιατρούς.

Υπάρχει ένα τρίτο πρόσωπο που δρα ως ενδιάμεσος ανάμεσα στην εταιρία και τα πολιτικά πρόσωπα, που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν τις τιμές των φαρμάκων. Αυτό το ενδιάμεσο πρόσωπο φέρεται να έφερνε σε πέρας την προσπάθεια επιρροής των Κυβερνητικών αξιωματούχων για τη Novartis.

Ουσιαστικά αυτή η μεθοδολογία αποδείχτηκε από τους Αμερικανούς και οδήγησε στην παραδοχή από τη Novartis των αθέμιτων πρακτικών στην Ελλάδα. Για τις Ελληνικές αρχές, βέβαια, η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης παραμένει προβληματική και γεμάτη εμπόδια από εμπλεκόμενα Πολιτικά πρόσωπα.

Υ.Γ. Κύριε Μητσοτάκη πως νιώθετε για αυτόν τον πρωτοφανή παγκόσμιο διασυρμό της χώρας;

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για το σκάνδαλο «Novartis», ναι μιλάμε για τους μάρτυρες που αποκάλυψαν χρηματισμό πολιτικών, τροχήλατές βαλίτσες, μίζες και σήψη, λαμβάνουν πλέον πολιτικό άσυλο από τις αμερικανικές αρχές, διότι οι αμερικάνοι θεωρούν πως η σωματική τους ακεραιότητα στην Ελλάδα κινδυνεύει, λόγω του ότι το διεφθαρμένο κράτος αρνείται να τους προστατεύσει.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, κατά τη διάρκεια Δημοκρατικής διακυβέρνησης στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος. Κάτι αντίστοιχο έγινε τη δεκαετία του 90 στην Κολομβία του Εσκομπάρ.

Το ερώτημα είναι απλό κύριε Μητσοτάκη. Πως νιώθετε που επί των ημερών σας η Ελλάδα υπέστη αυτή την ασύλληπτη κατάρρευση στο παγκόσμιο στερέωμα;

Υ.Γ.1. Καλημέρα στην Μπανανία…

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η Kifisia Press δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της Kifisia Press.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code