Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι για τρίτη συνεχή χρονιά η 16χρονη Στ. Τσολακίδου!!

0
211

Η σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου, από την Καβάλα, σε ηλικία μόλις 16 ετών, κατάκτησε για τρίτη συνεχή φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Σκάκι, στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία…….

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ, η Τσολακίδου ήταν πρώτη με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα) και αναδείχθηκε πανηγυρικά παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Δεδομένου ότι από πέρσι κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο στις 16χρονες, φέτος αγωνίστηκε στην ανώτερη από την ηλικία της κατηγορία Νεανίδων (μέχρι 18 ετών), όπου συμμετείχαν 52 σκακίστριες από 37 χώρες.

Μετά το 2013 και το 2015, στέφθηκε για τρίτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια, πετυχαίνοντας ακόμη μία πολύ σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα και το ελληνικό σκάκι.

Η 16χρονη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου επέστρεψε μαζί με την Εθνική ομάδα και από την Τετάρτη 05/10/2016 ξεκίνησε τα μαθήματά της, αφού οι σχολικές υποχρεώσεις θα είναι το επόμενο διάστημα σε πρώτη προτεραιότητα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here