Παγκόσμιων Διαστάσεων ο διασυρμός του Πρωθυπουργού με τις πατέντες των εμβολίων!

0
309

«Μνημειώδη στιγμή στη μάχη κατά της Covid-19» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να στηρίξει την άρση της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια.

Όταν λοιπόν μέχρι και ο ίδιος ο Πλανητάρχης με την απόλυτη στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπερθεματίζουν την ανάγκη άρσης της πατέντας για τα εμβόλια, πραγματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να καρατομήσει άμεσα όλους τους ανεγκέφαλους, κουτοπόνηρους αλλά πιθανότατα και διεφθαρμένους συμβούλους του που τον έσυραν σε αυτή την πρωτοφανή ταπείνωση.

Διότι αποκλείεται να ήταν δική του ιδέα οι φαιδρή παρέμβαση του στην Βουλή υπέρ των φαρμακοβιομηχανιών και κατά της άρσης πατέντας! Κάποιος απόλυτα ανεγκέφαλος η βαθιά διεφθαρμένος του το έγραψε για να το πει. Και πρέπει άμεσα να τον απομακρύνει.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στο βήμα της Βουλής από τον Ιανουάριο του 2021, για το θέμα που έθεσε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τις πατέντες εμβολίων:

Η απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα για την άρση της πατέντας, όταν την έθεσε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εξής:

«Πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και με ένα άρθρο…

Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα, είναι αστεία πυροτεχνήματα. Η ανεδαφικότητά τους καταδείχθηκε αμέσως από τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες. Είτε δηλώνουν σοβαρή άγνοια για τα ισχύοντα στο διεθνές ερευνητικό και επιχειρηματικό περιβάλλον είτε κάτι άλλο, μία ανεξήγητη αφέλεια, μία διάθεση παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. Φαίνεται ότι κάποιοι, μετά τα λεφτόδεντρα, ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα».

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Tedros Adhanom Ghebreyesus,  έγραψε ότι η δέσμευση του Αμερικανού Προέδρου και της εκπροσώπου των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου Κάθριν Τάι να στηρίξουν την άρση των πατεντών είναι ένα «πανίσχυρο παράδειγμα» της αμερικανικής ηγεσίας στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων υγειονομικών προκλήσεων.

«Η στήριξη του Λευκού Οίκου σε αυτήν την προσωρινή άρση των πατεντών για τα εμβόλια αντικατοπτρίζει τη σοφία και την ηθική ηγεσία των ΗΠΑ για την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια και τον τερματισμό της πανδημίας», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ.

«Οι εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας απαιτούν έκτακτα μέτρα»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στήριξε την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια για την Covid-19, καθώς δεχόταν πιέσεις από τους Δημοκρατικούς βουλευτές και από περισσότερες από 100 χώρες.

Ο Μπάιντεν, που είχε ταχθεί υπέρ της άρσης των πατεντών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, δήλωσε ότι στηρίζει αυτήν την πρόταση, έπειτα από μια ομιλία του στον Λευκό Οίκο.

Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, Κάθριν Τάι, εξέδωσε μια ανακοίνωση λίγο μετά τη δήλωση του Μπάιντεν, στην οποία δήλωνε ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση στηρίζει αυτό το μέτρο, με το οποίο θα αρθούν προσωρινά ορισμένα πνευματικά δικαιώματα, ώστε να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας της Covid-19 απαιτούν έκτακτα μέτρα», ανέφερε.

«Η Κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά προκειμένου να τερματιστεί η πανδημία, στηρίζει την άρση αυτής της περιφρούρησης για τα εμβόλια της Covid-19», πρόσθεσε.

Η Τάι πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις στους κόλπους του ΠΟΥ για να διασφαλίσουν ότι η άρση θα υλοποιηθεί, όμως προειδοποίησε ότι οι συζητήσεις αυτές μπορεί να πάρουν χρόνο. Οι αποφάσεις του ΠΟΥ πρέπει να εγκριθούν ομόφωνα από όλα τα μέλη του.

Οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες χώρες είχαν μπλοκάρει προηγουμένως τις διαπραγματεύσεις στον ΠΟΥ, όταν η Ινδία και η Νότια Αφρική κατέθεσαν πρόταση άρσης των πατεντών, με στόχο να βοηθηθούν οι φτωχές χώρες να παρασκευάσουν εμβόλια για την Covid-19 χρησιμοποιώντας την πνευματική ιδιοκτησία φαρμακευτικών εταιρειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code