«Πακέτο» 10 δις ευρώ από τη Ρωσία υπό την μορφή «προκαταβολών» για το αγωγό Φυσικού Αερίου!

0
181

Σε συνάντηση ιστορικής σημασίας που σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των Ελληνορωσικών σχέσεων αναφέρεται το Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόμενες στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 08/04/2015 ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα «κερασάκι» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ:

Την προκαταβολή κάποιων ετών (σε 500 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζονται τα έσοδα) του νέου αγωγού φυσικού αερίου που υπέγραψε σήμερα το πρωί στην Βουδαπέστη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς!

Αυτό σημαίνει άμεση παροχή κεφαλαίων από τη Ρωσία και ξεπερνιέται κατ’ αυτό τον τρόπο το πρόβλημα της δανειοληψίας. Βάσει του Μνημονίου απαγορεύεται η Ελλάδα να δανειστεί από τρίτη χώρα λεφτά χωρίς την έγκριση των δανειστών!

Συζητείται σε δεύτερη φάση προκαταβολή και άλλων πέντε χρόνων προκειμένου να πάρει ανάσα η κυβέρνηση που πιέζεται από την ΕΚΤ.

Γενικά από την Ρωσία αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχει ένα πακέτο 10 δις ευρώ άμεσα διαθέσιμο για την Ελλάδα σε διάφορες μορφές.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο «θα υπάρξει η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών του αγωγού για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα».

Σε άτυπη ενημέρωση τόνισαν ότι από τη ρωσική πλευρά εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

«Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

Η χρηματοδότηση θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε.», σημειώνουν και προσθέτουν:

«Θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη στα από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευση του που υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα».

Οι πηγές αναφέρουν ότι επεξεργάζεται φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών Ελληνορωσικών εταιριών και ταυτόχρονα της εξαγωγής σε χώρες που δεν έχουν εμπάργκο από την Ρωσία.

Τέλος, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο Ρώσος πρόεδρος δώρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος η οποία είχε κλαπεί στα χρόνια της κατοχής από τον αξιωματικό των Γερμανών, από μοναστήρι της Σπάρτης.

Ο Μίλερ έμεινε γνωστός στην ιστορία ως «χασάπης της Κρήτης» επειδή διέταξε την σφαγή στην Βιάννο. Είχε συλληφθεί από τους Ρώσους που τον παρέδωσαν στις τοπικές αρχές και εκτελέστηκε στην Κρήτη το 1947.

Η ρώσικη κυβέρνηση αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς τους με σκοπό να τη δωρίσει στο ελληνικό κράτος.

«Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν»……επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η ρώσικη κυβέρνηση αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς τους με σκοπό να τη δωρίσει στο ελληνικό κράτος.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here