Πανελληνία καταξιώσει του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ.

0
273

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η φετινή χρονιά για τον Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς καθώς συγκέντρωσε συνολικά 13.508 βαθμούς στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, βαθμολογία που τον καταξιώνει πανελληνίως και δικαιώνει την πορεία λειτουργίας και συνεχούς παρουσίας με μεγάλες διακρίσεις στο χώρο της γυμναστικής.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κλασικού αθλητισμού της πόλης μας, ο Δήμος Κηφισιάς έχει δρομολογήσει την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα του Ζηρινείου Σταδίου Κηφισιάς, έργο πνοής το οποίο σήμερα θα είχε υλοποιηθεί εάν δεν καθυστερούσε λόγω των συνεχών ενστάσεων κατά του αναδόχου.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες , τόσο στον κλασσικό αθλητισμό όσο και στα ομαδικά αθλήματα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης μας, τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε από καρδιάς, που μας κάνουν υπερήφανους.

Πέντε απ΄αυτούς με επιδόσεις υψηλού επιπέδου, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες Στίβου:

Πεσιρίδου Ελισάβετ: Αγωνίστηκε στα 100μ με Εμπόδια και στα 4×100 Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων που έγινε στο Ηράκλειο στις 19-20/6/15.

{videobox}PbiA6ESfVVE{/videobox}

Γκούσιν Τατιάνα: Η αθλήτρια του΄Υψους έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων Α-Γ, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ στην Εσθονία 9-12/7/15.

Η Ελληνίδα ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο 1,79 μ., ωστόσο την πρόκριση στον τελικό της στέρησαν οι δύο χαμένες προσπάθειες στο συγκεκριμένο ύψος και φυσικά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή ημέρα, προκειμένου να “καθαρίσει” το 1,82 μ., όπου στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο πήχης.

Στεφανίδη Γεωργία: Η αθλήτρια του Επί κοντώ αγωνίσθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ στην Εσθονία 9-12/7/15.

Αγωνίστηκε στο Ταλίν και με 4,15 μ. στον προκριματικό ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Εκεί κατέλαβε την 11η θέση με 4,05 μέτρα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, κατέκτησε την τρίτη θέση.

Τσούγιας Δήμος: Συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που έγίνε στη Σουηδία στις 16-19/7/15.

Ο αθλητής των υψηλών εμποδίων, κατά τη 2η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων της Εσκιλστούνα, κλήθηκε για πρώτη φορά – σε αυτό το επίπεδο – να κάνει δύο κούρσες σε διάστημα λίγων ωρών και τα πήγε αρκετά καλά. Κατετάγη στην έβδομη θέση στην δεύτερη ημιτελική σειρά των 110μ με εμπόδια και την 14η στο σύνολο με 14.30.

Το πρωί στον προκριματικό ο Τσούγιας είχε πετύχει 14.21, ενώ το ατομικό του ρεκόρ από φέτος είναι 14.07. Η οχτάδα του τελικού έκλεισε με 14.02, ενώ η κορυφαία επίδοση ήταν 13.63 από τον Γάλλο Ντιλάν Κατί.

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν η πρώτη μου φορά σε μεγάλη διοργάνωση και αυτό μου δημιούργησε μεγάλο άγχος ιδιαίτερα στον προκριματικό. Στον ημιτελικό ήμουν πιο χαλαρός, αλλά κάποια λάθη στην κούρσα δεν μου επέτρεψαν να κάνω έναν αντιπροσωπευτικό χρόνο για μένα», είπε αρχικά ο Δήμος Τσούγιας και συμπλήρωσε: 

«Επόμενος αγώνας θα είναι λογικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά με στόχο ακόμη καλύτερες παρουσίες. Χρωστάω πολλά στην προπονήτρια μου (σ.σ Ιωάννα Σιώμου), που με βοήθησε πολύ να φτάσω φέτος σε αυτό το σημείο».

Καραλής Μανόλης: ’Ελαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων που έγινε στην Κολομβία στις 15-19/7/15.

Η σταθερότητα ήταν εξ αρχής το ζητούμενο για τον Μανώλη Καραλή και τον προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου. Ο παίδας αθλητής με την εμφάνιση στα Χανιά 2015 έδειξε όχι μόνο σταθερότητα, αλλά και σημάδια βελτίωσης.

Με 5,25 μ. βελτίωσε τα δικό του πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στο επί κοντώ, το οποίο ήταν 5,24 μ. από το Athens Street Pole Vault. Ο 16χρονος είχε στη συνέχεια επαφή με τα 5,35 μ. ύψος που θα έχει σύντομα την ευκαιρία να ξεπεράσει.

«Αυτό που θέλουμε είναι να είναι σταθερός στις επιδόσεις του. Σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε τόσο την τεχνική του όσο και κομμάτια στο τρέξιμο του. Είναι γενικώς μια δύσκολη περίοδος για εκείνον με υποχρεώσεις στο σχολείου. Παρόλα αυτά κατάφερε να ανταπεξέλθει»….είπε αναφορικά με τις προσπάθειες στα 5,35 μ.

«Το σημαντικό είναι πως δοκιμάζει σε αυτά τα ύψη. Δεν είναι αυτοσκοπός οι επιδόσεις, ωστόσο πιστεύω πως με τα δείγματα που δίνει, θα είναι σύντομα σε θέση να το πετύχει»…..είπε ο προπονητής του Βασίλης Μεγαλοοικονόμου. Ο Καραλής με 5,25 μ. παραμένει ο δέυτερος παίδας για φέτος στον κόσμο και ο πρώτος στην Ευρώπη.

Συγχαίρουμε θερμά τους αθλητές και προπονητές μας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here