Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Δέχεται Bitcoins για την πληρωμή των διδάκτρων!

0
216

Αν νομίζατε ότι το πρώτο ΑΤΜ για Bitcoins στον Καναδά αποτελεί είδηση, πλανάστε πλάνη οικτρά.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ένα από τα σημαντικότερα αλλόφωνα πανεπιστήμια στη Μεσόγειο, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κάνοντας δεκτό το εικονικό νόμισμα για την πληρωμή των διδάκτρων.

Έγινε έτσι το πρώτο ίδρυμα παγκοσμίως που κάνει δεκτό το ψηφιακό νόμισμα που κερδίζει διαρκώς πόντους και κοινό.

Όπως τόνισε όμως εκπρόσωπος του πανεπιστημίου υπάρχει σχέδιο ώστε να μετατρέπουν άμεσα τα Bitcoins σε ευρώ.

«Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εξαλείψουμε τις δυσκολίες μεταφοράς χρημάτων για συγκεκριμένους μαθητές και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας σ' αυτόν τον τομέα, αλλά σίγουρα δεν είναι η κερδοσκοπία»…..είπε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο Δρ. Χρήστος Βλάχος, οικονομικός διευθυντής του ιδρύματος, ανέφερε:

«Το ψηφιακό νόμισμα θα δημιουργήσει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες και θα χρησιμεύσει ως μηχανισμός για τη διάδοση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε περιοχές του κόσμου που στερούνται ακόμη και των βασικών υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμόσουμε το ψηφιακό χρήμα ως μέθοδο πληρωμής σε όλα μας τα ιδρύματα σε κάθε πόλη και χώρα όπου δραστηριοποιούμαστε».

Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύθηκε το 1980 και αριθμεί περίπου 5 χιλιάδες φοιτητές.

Το Bitcoin βρίσκεται σε τρελή πορεία την τελευταία εβδομάδα, καθώς πριν από δύο ημέρες η τιμή του ανερχόταν στα 900 δολάρια, ενώ σήμερα το πρωί έπεσε στα 460.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την ώρα που εμείς ακόμη σκεπτόμαστε πως θα αλλάξουμε το κράτος και βυθιζόμαστε στην ύφεση, η Κύπρος για άλλη μια φορά καινοτομεί!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here