Πανηγυρική εκλογή Τζιτζικώστα στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

0
546

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που εκλέγεται πρόεδρος ενός ευρωπαϊκού οργάνου και μάλιστα του κορυφαίου, μετά το Ευρωκοινοβούλιο, από 329 δημάρχους και περιφερειάρχες των 27 χωρών της ΕΕ, είναι ο κ. Τζιτζικώστας, κάτι που αποτελεί εξαιρετική τιμή για την Κεντρική Μακεδονία και για όλη τη χώρα.

«Προτεραιότητά μου είναι να φέρω την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της», είπε ο κ. Τζιτζικώστας στην κεντρική ομιλία του στο αμφιθέατρο του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Στις σημερινές εκλογές, στο αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική. Η μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία είχε μόνο τις επιλογές υπέρ και αποχή κι όχι κατά, αφού ο μόνος υποψήφιος για πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άλλες φημολογούμενες υποψηφιότητες αποσύρθηκαν, δείγμα της προεργασίας που είχε κάνει ο κ. Τζιτζικώστας και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που υποστήριξε την υποψηφιότητά του.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here