Πανηγύρια Σκοπιανών για το «Μακεδονία» στη Βουλή των Ελλήνων παρουσία Τραγάκη-Βενιζέλου!

0
235

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί μετά την απίστευτη και πρωτοφανή δήλωση βουλευτή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ενώπιον μάλιστα του αντιπροέδρου της Βουλής Ι. Τραγάκη και του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου, στις 28/01/2014.

Η απάθεια τους σε μία τόσο σοβαρή πρόκληση δημιούργησε προσδοκίες στους Σκοπιανούς, τις οποίες καλλιεργούν σήμερα στον Τύπο τους.

Δημοσιεύματα στα Σκόπια αναφέρονται στην επίσκεψη του υπουργού Άμυνας τους στο ελληνικό Πεντάγωνο κρατώντας χαμηλούς τόνους μετά το «χαστούκι» που έριξε ο Δ. Αβραμόπουλος στον ομόλογο του, λέγοντας του πώς «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο όνομα όταν διατυπώνονται ανιστόρητες αξιώσεις».

Στέκονται όμως περισσότερο στην άνευ προηγουμένου δήλωση του βουλευτή τους Χαιρούλα Μισίνι, ο οποίος σε δύο σημεία της ομιλίας του χρησιμοποίησε τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αυτό συνέβη κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας μέσα στην ελληνική Βουλή.

Η πρόκληση του βουλευτή των Σκοπίων προκάλεσε την έκπληξη ακόμη και της μεταφράστριας που «κόμπιασε» να πει αυτό που άκουσε.

Οι κ.κ. Τραγάκης και Βενιζέλος όμως (ο πρώτος προήδρευε μάλιστα), αντί να διακόψουν αμέσως τον κ. Μισίνι και να του ζητήσουν να ανακαλέσει, έκαναν πώς δεν άκουσαν τίποτα!!

Ο Β. Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας:

«δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πράξη τα σχέδια των σκοπιανών, τα οποία εσχάτως εγκρίνουν, όπως φαίνεται από την αδράνεια τους, οι ως άνω πολιτικοί άνδρες».

Πρόκειται για όνειδος της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής διπλωματίας που επιτρέπουν στους Σκοπιανούς να προσβάλουν και να προκαλούν από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Υ.Γ. Πραγματικά είμαστε για τα πανηγύρια κ.κ. Τραγάκη- Βενιζέλο!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here