Παραιτήθηκε από το YΠΕΞ ο Γιάννης Σμυρλής, πολύ κοντινός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη.

0
248

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Σμυρλής από το ΥΠΕΞ. Για προσωπικούς λόγους κάνουν λόγο Κυβερνητικές πηγές.

Παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών ο Γιάννης Σμυρλής, πολύ κοντινός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Σμυρλής υπέβαλε σήμερα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Σμυρλής στην επιστολή του αναφέρει ότι υποβάλλει την παραίτηση του για καθαρά προσωπικούς λόγους.

Σημειώνεται πως τόσο πηγές του ΥΠΕΞ όσο και από την Κυβέρνηση επιμένουν πως η παραίτησή του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ότι:

«Ολοκληρώνεται ένας πολύ σημαντικός κύκλος μεταρρυθμίσεων και επιτυχών δράσεων για εμένα και ανοίγει ένας νέος, καθώς επιστρατεύομαι στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη της ΝΔ».

Είχε υπογράψει τις δυο πρώτες άδειες της εταιρείας Intellexa για την εξαγωγή του Predator!

Ο Γιάννης Σμυρλής σύμφωνα με έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας στις 22 Δεκεμβρίου ο Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης, υπέγραψε τις δυο πρώτες άδειες της εταιρείας Intellexa για την εξαγωγή του Predator στη Μαγαδασκάρη.

Στην ανάρτηση του ο Παύλος Πολάκης ανέφερε:

«Ιδού τα έγγραφα που ΑΠΟΔΕΙΚΝΟΥΝ τη στενή συνεργασία της Kυβέρνησης Μητσοτάκη με την εταιρεία Intellexa για το Predator!

Υποκλοπές σε άλλο επίπεδο: Ιδού τα κυβερνητικά έγγραφα εξαγωγής του Predator στην Μαδαγασκάρη!

O Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκαλύπτει τις 2 πρώτες άδειες που το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην Ιntellexa το 2021 για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη.

Στις άδειες, οι οποίες έχουν υπογραφεί από τον τοποτηρητή του Μητσοτάκη στο ΥΠ.ΕΞ, δηλ. τον Γιάννη Σμυρλή, Γεν. Γραμμ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ρητά ότι πρόκειται για λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων συνολικής αξίας 3.000.000€, ενώ αποτυπώνεται ξεκάθαρα η νομιμοποίηση της παράνομης εξαγωγής μέσω μιας (φαινομενικά) άσχετης αγγλικής εταιρείας.

Υ.Γ.1: ΑΝ η ηγεσία της Δικαιοσύνης ΔΕΝ ήταν καθοδηγούμενη από την Κυβέρνηση, ο Σμυρλής θα είχε ΗΔΗ συλληφθεί και ανακριθεί και η δικογραφία για τον Μητσοτάκη θα είχε ΗΔΗ αποσταλεί στη Βουλή!!

Υ.Γ.2: Έχετε δώσει αντίστοιχες άδειες και στην Krikel; Ναι ή όχι;

Κι αν ναι, πότε;;;

Νωρίτερα ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου είχε παραδεχτεί στους ΝΥΤ ότι είχαν υπογραφεί δυο άδειες εξαγωγής για την Intellexa από το ΥΠΕΞ, χωρίς να κάνει αναφορά ποιος είχε υπογράψει τις άδειες.

Τη συνέχεια πήρε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπου με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του κόμματος ρωτά «Πόσες ακόμα άδειες εξαγωγής του Predator και σε ποιες χώρες έχει δώσει ο εθνικός υποκλοπέας κ. Μητσοτάκης;»

Ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

«Μέχρι στιγμής είχαμε μάθει από τους New York Times πως ο κ. Μητσοτάκης ψευδόταν όταν έλεγε πως δεν γνωρίζει ποιοι έχουν το Κακόβουλο Λογισμικό Predator, ενώ την ίδια ώρα ο άνθρωπός του στο Υπουργείο Εξωτερικών, κ. Σμυρλής, έδινε άδεια εξαγωγής του λογισμικού στην Intellexa για να πουληθεί στη Μαδαγασκάρη.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης, αποκαλύπτει με έγγραφα πως η κυβέρνηση όχι μόνο γνώριζε ποιοι έχουν το Predator, αλλά και ότι στις επίμαχες άδειες αναγράφεται ρητά πως πρόκειται για «λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων», το οποίο μάλιστα κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Eθνικός Yποκλοπέας κ. Μητσοτάκης που έκανε την Ελλάδα εξαγωγέα παράνομων λογισμικών παρακολούθησης, μήπως θα μπορούσε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, πόσες ακόμα αντίστοιχες άδειες εξαγωγής του Predator έχει δώσει και σε ποιες χώρες;»

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχειρείται να «ξεπλυθεί» στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα».

Στην εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την παραίτηση του Γιάννη Σμυρλή από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, και ενέκρινε το 2021 τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη, ο Γιάννης Σμυρλής απομακρύνεται δήθεν γιατί επιστρατεύεται στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να «ξεπλυθεί» στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα» δια της παραίτησής του, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκλεγεί καν βουλευτής ως μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας».

Κλείνοντας απευθύνεται στον Πρωθυπουργό:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, όσο και για αυτές με το Predator που δήθεν τόσο καιρό δεν γνώριζε ποιος το έχει, αλλά το εξήγαγε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here